Πώς η αντιτρομοκρατική έπιασε τους δύο ληστές του ΑΧΕΠΑ (Video)

66

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τους ληστές του ΑΧΕΠΑ οι οποίοι είναι παλιοί γνώριμοι των αρχών.

Ένας 41χρονος παλιός «ληστής με τα μαύρα» και ένας 35χρονος που είχε συλληφθεί ενώ μετέφερε οπλισμό, επιτηρήθηκαν φυσικά και ηλεκτρονικά, σε όλο τους το δρομολόγιο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και οι κινήσεις τους εκεί, έως την διάπραξη της ληστείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Πώς η αντιτρομοκρατική αιφνιδίασε τους ληστές του ΑΧΕΠΑ

Οι δύο παλιοί γνώριμοι του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, ήταν σε διαρκή φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι δύο δράστες έφυγαν από Αθήνα για Θεσσαλονίκη το βράδυ της περασμένης Κυριακής με το αυτοκίνητο του 41χρονου.

Έμειναν στο σπίτι της 39χρονης, που είχε ρόλο «τσιλιαδόρου» στη ληστεία, ενώ την Δευτέρα και την Τρίτη είχαν πάει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου κατόπτευσαν και χαρτογράφησαν τον χώρο για τον τρόπο προσέγγισης και διαφυγής τους από αυτόν.

Κάπως έτσι τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αμέσως μετά την εκδήλωση της ληστείας, αιφνιδίασαν και συνέλαβαν τους δράστες.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τέταρτη (απόπειρα εν προκειμένω) ληστείας στο ΑΧΕΠΑ με την ΠΟΕΔΗΝ να καταγγέλλει ότι αλωνίζουν στο νοσοκομείο κακοποιοί και να κάνει καταγγελίες για τη φύλαξή του.