Πώς η Βουλή αντιμετωπίζει το Brexit;

387

Μετά από αρκετές μέρες Χριστουγεννιάτικης ραστώνης η Βουλή ξεκίνησε πριν από λίγο εκ νέου τις εργασίες της. Και  όπως μας λένε καλά πληροφορημένες πηγές η ατζέντα αναμένεται βαριά με το καλημέρα της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Οι πάντες είναι πλέον στις θέσεις τους και τα επιτελεία των κομμάτων προετοιμάζονται για νέες σκληρές κόντρες.

Ωστόσο, οι υψηλοί τόνοι θα αργήσουν για λίγο, αφού  το νομοσχέδιο για το Brexit είναι το πρώτο που τίθεται επί τάπητος στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Οικονομικών Υποθέσεων.

Χρειάζεται πέρα από κάθε αμφιβολία να βρεθεί ο κοινός τόπος μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, καθώς η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε συνιστά ίσως το κορυφαίο θέμα αυτής της περιόδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι επιπτώσεις της νέας αυτής κατάστασης αγγίζουν και τη χώρα μας, όπως αναμενόταν, σε πολλούς τομείς.

Οι συντάκτες του επίμαχου νομοσχεδίου στοχεύουν στο να διαμορφωθεί ένα κατάλληλο πλαίσιο προκειμένου να απορροφηθούν οι κραδασμοί και να διασφαλιστεί η ομαλότητα σε θέματα που θα επηρεαστούν από τη νέα κατάσταση.

Εξάλλου, η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς Έλληνες επιχειρηματίες, φοιτητές και επιχειρηματίες και άλλους...