Πώς να μείνεις εστιασμένος στον στόχο

29

Η καθημερινότητα είναι γεμάτη πληροφορίες και αντιπερισπασμούς, πως λειτουργείς και διαχειρίζεσαι όλο αυτό τον όγκο, ώστε να μείνεις εστιασμένος στο στόχο;

Υποψήφιοι πελάτες επικοινωνούν μαζί μου για να τους συμβουλεύσω πως να κινηθούν επιχειρηματικά.

Της Τόνιας Τσιρογιάννη*

Αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν υπάρχουν πολιτικές αλλαγές και άρα πιθανώς να αλλάξει η οικονομική πολιτική. Η φορολογία παίζει καθοριστικό ρόλο για αρκετές αποφάσεις, τι συμβαίνει όμως όταν αυτή αλλάζει συνέχεια ή είναι υψηλή;

Η απάντηση είναι μια ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ. Όταν έχουμε μια ιδέα, μια επιχείρηση και στόχος μας είναι η εργασία, η δημιουργικότητα και το κέρδος δεν προτείνεται να σταματάς λόγω φορολογίας και μόνο. Η φορολογία υπήρχε και θα υπάρχει πάντα. Όσο αυξάνουν οι πωλήσεις, αυξάνει το κέρδος και λογικά θα αυξηθεί και η φορολογία.

Χρειάζεται να προχωράμε με βάση το μακροπρόθεσμο στόχο της επιχείρησης. Να συμβουλεύεσαι ανθρώπους που κατανοούν καλά τα οικονομικά και μπορούν να σε βοηθήσουν, ώστε οι κινήσεις σου να είναι αποδοτικές. Η πορεία, η ανάπτυξη της επιχείρησης σου δεν θέλεις να αλλάζει ανάλογα με κάθε νόμο.

Κατανοώ τη δυσκολία αυτή, αλλά χρειάζεται να είσαι σταθερός ως προς το που θες να φτάσεις και ευέλικτος ως προς τον τρόπο. Η φράση «δεν κάνω έναρξη επαγγέλματος γιατί είναι υψηλή η φορολογία», σε εμποδίζει να έχεις οποιοδήποτε εισόδημα εξαρχής.

Επομένως το ερώτημα είναι εάν προσπαθείς να πετύχεις ή τα παρατάς πριν ακόμα ξεκινήσεις. Καμία απόφαση δεν είναι εύκολή ή κατακριτέα, αρκεί να είσαι σίγουρος για αυτήν και να την υποστηρίξεις. Η προετοιμασία και οι επαγγελματίες συνεργάτες είναι το πιο σίγουρη αρχή που θα σου αυξήσει τις πιθανότητες της επιτυχίας.

*Management Consultant
Personal & Business Coach
http://stellarlight.gr