Πώς ο κορωνοϊός αλλάζει τη μεταγραφική αγορά του ποδοσφαίρου

394
ο κορωνοϊός αλλάζει τη μεταγραφική αγορά του ποδοσφαίρου

Όταν μιλάμε για θέματα υγείας σαφώς και ο αθλητισμός μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Ωστόσο, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού θα ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες, σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν το ποδόσφαιρο θα βρίσκεται κοντά στο άνοιγμα της μεταγραφικής περιόδου.

Πάντως, πιθανώς με ένα νέο σενάριο δεδομένου ότι οι έμμεσες επιπτώσεις του κορωνοϊού θα επηρεάσουν επίσης τις διαπραγματεύσεις.

Αυτό είναι αναπόφευκτο, όπως αναπόφευκτο είναι ότι το ποδόσφαιρο, το σύνολο του ποδοσφαίρου, υφίσταται οικονομική ζημία. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να γίνουν αξιόπιστες προβλέψεις για το ύψος αυτής της ζημίας, αν και το μόνο βέβαιο είναι ότι οι σύλλογοι και τα πρωταθλήματα θα χάσουν μέρος των ετήσιων εσόδων τους.

Ένα πράγμα είναι βέβαιο όμως και σχεδόν όλοι οι εμπειρογνώμονες συμφωνούν σε αυτό: οι τιμές των μεταγραφών θα πέσουν, ίσως και δραστικά. Απλή λογική, αφού φτωχότερες ομάδες σημαίνει φτωχότερη αγορά.

Αν οι εκτιμήσεις των τελευταίων ετών έχουν φθάσει σε επίπεδα στρατοσφαιρικά, σύμφωνα με τα οποία ένας επιθετικός υψηλού επιπέδου μπορεί να αξίζει μεταξύ 80 και 150 εκατομμυρίων ευρώ (π.χ. Λουκάκου, Γκριζμάν, Ζοάο Φέλιξ, Ικάρντι), το προσεχές καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να υπερβεί αυτό το ποσό.

Αυτές τις ημέρες άτυπων συνομιλιών, οι μάνατζερ και οι αθλητικοί διευθυντές υπολογίζουν σε 20-25% λιγότερο την αξιολόγηση των μεταγραφών.