Πώς ο πρωθυπουργός κέρδισε το στοίχημα της διεύρυνσης

183

Μαέστρος στις τακτικές διεύρυνσης σε άλλους πολιτικούς χώρους αποδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πετυχαίνοντας μια πολύ σημαντική διείσδυση στο χώρο του Κέντρου.

Τη συγκεκριμένη στρατηγική ο Πρωθυπουργός την ανέπτυξε με επιτυχία από τους πρώτους μήνες μετά την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από τη στιγμή που έχει διασφαλίσει την στήριξη της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος το περαιτέρω άνοιγμα στο φιλελεύθερο χώρο του δίνει ένα μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα και τη δυνατότητα να κυριαρχεί σήμερα στο πολιτικό σκηνικό.

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αξιοποιήσει πολλά στελέχη από το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, τα οποία χαρακτηρίζονται από μετριοπάθεια και ήπιο πολιτικό λόγο, στην Κυβέρνηση, σε κομβικές θέσεις στη Δημόσια Διοίκηση, ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου. Η επιλογή αυτή για όσους γνωρίζουν καλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν συνιστά έκπληξη, καθώς εκείνος βάζει πάνω από την κομματική ταυτότητα τα προσόντα του κάθε στελέχους και την ικανότητα του να προσφέρει στη εθνική προσπάθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός από τα χρόνια που η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, επιχείρησε με στοχευμένες κινήσεις να μιλήσει με ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι εξαρτημένοι κλπ. και κατάφερε με το άνοιγμα αυτό να προσελκύσει ένα ακροατήριο που παραδοσιακά αντιμετώπιζε με καχυποψία τη λεγόμενη συντηρητική παράταξη, δηλαδή να δώσει μία επιπρόσθετη αξία στην πολιτική παρουσία της Νέας Δημοκρατίας και να καταφέρει στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019 να πετύχει το υψηλό ποσοστό του 40%.