Πώς οι «53» θέλουν να θέσουν υπό ομηρία τον Τσίπρα - Ο ρόλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου

91
Τι φοβούνται οι «53»για τις κινήσεις Τσίπρα

Στις παλιές γιάφκες των κομμουνιστών παραπέμπουν οι μυστικές συναντήσεις της ομάδας των «53» της οποίας ηγείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στην πρόσφατη σύναξη στο υπουργείο Οικονομικών είχαν πάρει όλα τα συνωμοτικά μέτρα ασφαλείας, ενώ είχαν αφήσει εκτός αίθουσας και τα κινητά τους.

Βέβαια, οι «53» δεν τρέμουν την ασφάλεια, όπως οι παλιοί κομμουνιστές, αλλά τις υπηρεσίες που συνδέονται με το Μαξίμου, οι οποίες, όπως φαίνεται, τους έχουν κατατάξει στους εχθρούς του καθεστώτος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην τελευταία σύναξη των «53», εκτιμήθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται, μετά το προσκλητήριο που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Οι εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν στη μυστική σύσκεψη κωδικοποιούνται ως εξής:

1ον) Η λεγόμενη διεύρυνση προσελκύει ανυπόληπτα πρόσωπα, πολιτικούς, τυχοδιώκτες και κρατικοδίαιτα μπάζα με αποτέλεσμα να προκαλούν επικίνδυνη τοξικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ.

2ον) Ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν κερδίζει από τη διεύρυνση, αλλά χάνει ένα κομμάτι συνειδητοποιημένων Αριστερών ψηφοφόρων, που έχει αλλεργία στις συναλλαγές και σε πρόσωπα τα οποία είναι απαξιωμένα στην κοινωνία.

3ον) Η διεύρυνση χρησιμοποιείται ως όχημα από τον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει μετά την εκλογική ήττα την επωνυμία του κόμματος, δημιουργώντας ένα δικό του ελεγχόμενο όχημα από το οποίο θα απομακρυνθούν αυτοί που διατυπώνουν προβληματισμούς για τη λάθος πορεία που ακολούθησε. Στην ουσία, οι «53» άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι θα έχουν την τύχη του Λαφαζάνη και στην καλύτερη περίπτωση θα αναγκαστούν να φύγουν οι ίδιοι από το νέο κόμμα που στήνει ο Αλέξης, το οποίο όπως εκτιμούν δεν θα έχει καμία σχέση με την Αριστερά.

4ον) Οι «53» προεξοφλούν μεγάλη ήττα στις Eκλογές, την οποία αποδίδουν στην εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ από λαϊκό αντισυστημικό Συνασπισμό, σε ένα προβλέψιμο κόμμα που υπηρετεί πιστά τα ισχυρά συμφέροντα της διαπλοκής και υπακούει τυφλά στους Αμερικανούς και τους Γερμανούς.