Πως τα σχολεία έγιναν ενεργό κύτταρο στον Άγιο Δημήτριο (Video)

190

Στον Άγιο Δημήτριο, μια από τις σημαντικές επιτυχίες της παράταξης ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ τα τελευταία 8,5 χρόνια, σημειώθηκε στο μέτωπο των σχολείων.

Τα σχολεία αποτελούν δυναμικά κέντρα γνώσης, με εργαστήρια, χώρους πολιτισμού και αναψυχής, βιβλιοθήκες και αθλητικές υποδομές, ικανά να αγκαλιάζουν και να εξυπηρετούν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και όλων των πολιτών.

Της Ελένης Χατζηδημητρίου*

Από τις πρώτες μας προτεραιότητες μας στην πόλη ήταν να την «δούμε» μέσα από τα μάτια των παιδιών. Γι’ αυτόν τον λόγο εστιάσαμε στις σχολικές εγκαταστάσεις πραγματοποιώντας εικαστικές παρεμβάσεις στο σύνολο σχεδόν των σχολείων.

Για τη βελτίωση της προσβασιμότητας διαμορφώσαμε ασφαλείς σχολικούς δακτυλίους σε μεγάλο αριθμό σχολείων. Είναι πάγια αντίληψή μας ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά στην κοινωνία και έτσι αξιοποιούνται για πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, διεξαγωγή μαθημάτων Δια Βίου εκπαίδευσης αλλά και προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης.

Τα σχολεία μας αγκαλιάζουν κ εξυπηρετούν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και της γειτονιάς. Στα θέματα της εκπαίδευσης, ο Δήμος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία και τον κτιριακό εξοπλισμό των σχολικών μονάδων μέσω των αρμόδιων Σχολικών Επιτροπών.

Στα έργα που έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής περιλαμβάνεται:

· Συντήρηση σχολείων(βάψιμο 31.000 τμ εσωτερικά και 27.000τμ εξωτερικά)

· Επιδιορθώσεις αύλειων σχολικών χώρων στα 4ο, 5ο, 7ο, 15ο, 17ο Δημοτικά Σχολεία, 1ο Γυμνασιο-1ο Λύκειο, 4ο και 6ο γυμνάσια, Εσπερινά σχολεία, 1ο ΣΕΚ

· Ασφαλείς σχολικοί δακτύλιοι στα 1ο και 2ο ΝΗΠ, 1ο, 3ο, 7ο, 10ο, 13ο-21ο, 14ο, 20ο ΔΗΜ και 2ο Γυμνάσιο

· Έμφαση στη στήριξη σχολείων Ειδικής Αγωγής

· Τακτικές συναντήσεις της δημοτικής αρχής με τα 15μελη μαθητικά συμβούλια

Προέδρος Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφια Δημοτικής Συμβούλος στον Αγ.Δημήτριο με την παράταξη ΑλλάΖΟΥΜΕ την πόλη