Πώς θα φτιάξουμε μια μάσκα σε 45 δευτερόλεπτα (Video)

244

Να φορούν υφασμάτινες μάσκες συνιστά στους πολίτες η αμερικανική υπηρεσία Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Στο πλαίσιο καμπάνιας για τον κορωνοϊό, η CDC δημιούργησε ένα βίντεο, διάρκειας 45 δευτερολέπτων, προκειμένου να δείξει πώς μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα τη δική μας μάσκα.

Στο βίντεο, ο στρατιωτικός ιατρός Dr. Jerome Adams επιδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνουμε τη δική μας υφασμάτινη μάσκα προσώπου, χρησιμοποιώντας παλιά ρούχα, όπως ένα T-shirt ή παλιό κασκόλ.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί δύο λαστιχάκια για να φτιάξει δύο θηλιές για τα αυτιά.

«Η CDC συμβουλεύει επιπροσθέτως τη χρήση απλών υφασμάτινων καλυπτρών προσώπου για να επιβραδύνουμε τη διάδοση του ιού και να βοηθήσουμε όσους μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον ιό και δεν το γνωρίζουν να μη τον μεταδώσουν σε άλλους», αναφέρει η CDC σε ανακοίνωση στον ιστότοπό της.

«Υφασμάτινες καλύπτρες προσώπου, φτιαγμένες από οικιακά αντικείμενα ή κατασκευασμένες στο σπίτι από συνηθισμένα υλικά χαμηλού κόστους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιπρόσθετο, εθελοντικό μέτρο δημόσιας υγείας», προσθέτει η CDC.

Οι μάσκες που συνιστώνται δεν είναι χειρουργικές μάσκες ή αναπνευστήρες n95, όπως εξήγησε ο Dr. Jerome Adams.

«Αυτά είναι κρίσιμης σημασίας υλικά που πρέπει να συνεχίσουν να προορίζονται αποκλειστικά για τους επαγγελματίες ιατρο-νοσηλευτές και τα μέλη των ομάδων άμεσης ιατρο-νοσηλευτικής επέμβασης», τόνισε ο Dr. Jerome Adams.