Πότε ανοίγουν ξανά τα σχολεία-Πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

289

Ανοίγουν και πάλι τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε μία εβδομάδα. Την επόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου οι μαθητές επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες.

Εκτός από τα λύκεια που είχαν ανοίξει πριν από τις γιορτές θα ανοίξουν ξανά τα γυμνάσια, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία με ειδικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Τα γυμνάσια ανοίγουν μετά από πολλούς μήνες που παρέμεναν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Όλο αυτό το διάστημα τα μαθήματα γινόντουσαν με τηλεκπαίδευση.

Η παράταση του σχολικού έτους και οι Πανελλαδικές

Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει την παράταση του σχολικού έτους.

Βάσει τη συγκεκριμένης απόφασης το έτος παρατείνεται:

• Έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά
• Έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια

Ταυτόχρονα, οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Για τους μαθητές από τα Γενικά Λύκεια οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου, ενώ μια ημέρα αργότερα τοποθετήθηκε η πρώτη μέρα εξέτασης για τους υποψήφιους από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι ήδη σχεδιάζονται τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία υποψηφίων και επιτηρητών κατά τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ακόμα, σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση για το άνοιγμά τους. Ακόμα, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το πώς θα γίνουν πρακτικές, κλινικές, εργαστηριακές και κατατακτήριες εξετάσεις.