Πότε έρχονται 1.551 προσλήψεις μονίμων σε δήμους, Λιμενικό, υπουργεία, ΚΕΠ

190

Αρχές φθινοπώρου θα προσχωρήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 1.551 μονιμων υπαλλήλων σε Δήμους, Λιμενικό, Υπουργεία, ΚΕΠ, ΝΠΔΔ και φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας. Μέσω πέντε διαγωνισμών που έχουν δρομολογηθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα θα διοριστούν υπάλληλοι από ειδικοτητες όπως: διοικητικοί, καθαριστές, υπάλληλοι πληροφορικής, τεχνικοί, τεχνίτες, κ.α.

153 διοικητικοί στα ΚΕΠ

Θα προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση για την κάλυψη 153 θέσεων στα ΚΕΠ καθώς οι ανάγκες υπάρχουν και είναι πολύ μεγάλες, εξήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς. Οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: 60 ΠΕ, 30 ΤΕ και 63 ΔΕ, όλες Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών. Ο ανταγωνισμός για την κάλυψη των θέσεων αναμένεται να είναι μεγάλος καθώς υποψήφιοι για τις θέσεις θα είναι πτυχιούχοι όλων των πτυχίων και των διπλωμάτων κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Οσοι επιλεγούν αναμένεται να περάσουν από μια διαδικασία εκπαίδευσης πάνω στα θέματα που καλούνται να διαχειριστούν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΕΠ. Ειδικότερα, για την κάλυψη θέσεων μόνιμου προσωπικού του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (ΔΥΠ) για τις ανάγκες λειτουργίας των ΚΕΠ, πέραν των προβλεπόμενων προσόντων, μπορεί να απαιτείται και η πιστοποιημένη γνώση της γραφής Braille και της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, με στόχο την εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα όρασης και ακοής.

Σύμφωνα με τροπολογία που είχε περάσει η προηγούμενη κυβέρνηση, προβλέπεται ότι συντάσσεται ενιαίος πίνακας για τους υποψηφίους με εμπειρία και τους υποψηφίους χωρίς εμπειρία και η κατάταξη όλων (εχόντων και μη εχόντων εμπειρία) γίνεται με βάση τη βαθμολογία τους σε όλα τα βαθμολογούμενα κριτήρια. Παράλληλα, προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας που έχει διανυθεί σε ΚΕΠ, σε καθήκοντα αντίστοιχα του κλάδου ΔΥΠ. Το σύνολο της μοριοδοτούμενης εμπειρίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 84 μήνες, ως εξής: Η εμπειρία σε καθήκοντα ή έργα συναφή με το αντικείμενο της θέσης μοριοδοτείται με 7 μονάδες ανά μήνα και συνολικά μέχρι 84 μήνες. Η εμπειρία που έχει διανυθεί σε ΚΕΠ και σε καθήκοντα αντίστοιχα του κλάδου ΔΥΠ μοριοδοτείται με 15 μονάδες ανά μήνα για τους πρώτους 60 μήνες και με 7 μονάδες για κάθε επόμενο μήνα μέχρι τους 84 μήνες. Για τη διασφάλιση της επάρκειας στελέχωσης των ΚΕΠ, η τροπολογία προβλέπει ότι το προσωπικό υποχρεούται να παραμείνει στη θέση πρόσληψης για πέντε έτη από το διορισμό του.

100 υπάλληλοι Πληροφορικής στο υπ. Οικονομικών

Ετοιμη είναι η προκήρυξη των 100 θέσεων που επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ εδώ και καιρό. Οι θέσεις αφορούν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσιών Εσόδων. Ο διαγωνισμός θα αφορά αποκλειστικά σε μία μόνο ειδικότητα (ΠΕ Πληροφορικής). Οι υποψήφιοι για τις θέσεις θα πρέπει να διαθέτουν κάποιο από τα παρακάτω πτυχία: Πτυχίο ή δίπλωμα Πληροφορικής ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Πληροφορικής και Τηλεματικής ή Επιστήμης Υπολογιστών ή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών ή Πληροφορικής με εφαρμογές στην Βιοϊατρική ή Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων ή Ψηφιακών Συστημάτων ή Επιστημών και Πολιτισμού – Κατεύθυνση Η/Υ ή Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής ή Μηχανικού Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ ή Ηλεκτρονικής και Μηχανικών Υπολογιστών ή Ηλεκτρονικού Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών ή Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ή Μηχανικού Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

757 καθαριστές και τεχνικοί σε δήμους και ΝΠΔΔ

Για τα μέσα Σεπτεμβρίου μετατίθεται η μεγάλη προκήρυξη του υπ. Εσωτερικών, γνωστή και ως «ουρά» της 3Κ/2018, μέσω της οποίας θα γίνουν 757 μόνιμες προσλήψεις. Αρχικά η συγκεκριμένη προκήρυξη είχε ακουστεί ότι θα ακυρωθεί, ωστόσο σε επικοινωνία της «Αγοράς Εργασίας» με ανώτερα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής, μας ενημέρωσαν ότι ο διαγωνισμός προχωράει κανονικά και σύντομα θα είναι έτοιμος για αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο. Οι θέσεις ανά φορέα κατανέμονται ως εξής: Δήμος Αγίας Βαρβάρας 7, Δήμος Αγίου Βασιλείου 1, Δήμος Αγκιστρίου 7, Δήμος Αλεξανδρούπολης 3, Δήμος Αλίμου 30, Δήμος Αργιθέας 1, Δήμος Βριλησσίων 48, Δήμος Δέλτα 72, Δήμος Δελφών 18, Δήμος Δοξάτου 5, Δήμος Καντάνου-Σελίνου 7, Δήμος Κασσάνδρας 7, Δήμος Κάτω Νευροκοπίου 3, Δήμος Κηφισιάς 93, Δήμος Κισσάμου 15, Δήμος Κορυδαλλού 14, Δήμος Κυθήρων 9, Δήμος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου 9, Δήμος Νέστου 5, Δήμος Νοτίου Πηλίου 14, Δήμος Παιανίας 33, Δήμος Παξών 2, Δήμος Πειραιώς 49, Δήμος Πετρουπόλεως 7, Δήμος Προσοτσάνης 2, Δήμος Σουφλίου 10, Δήμος Σπετσών 4, ΔΕΥΑ Δήμου Αβδήρων 1, Δήμος Σφακίων 1, ΔΕΥΑ Δήμου Ηγουμενίτσας 12, ΔΕΥΑ Δήμου Ιωαννιτών 9, ΔΕΥΑ Δήμου Παλαμά 2, ΔΕΥΑ Δήμου Β. Κυνουρίας 9, ΔΕΥΑ Αγίου Νικολάου 14, ΔΕΥΑ Δήμου Δελφών 10, ΔΕΥΑ Δήμου Ρόδου (ΔΕΥΑΡ) 100, ΔΕΥΑ Ηρακλείου 23, ΔΕΥΑ Λιβαδειάς 3, ΕΔΣΝΑ 12, Εταιρία Διαχείρισης Αποβλήτων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης 15, ΔΕΥΑ Λάρισας 56, ΔΕΥΑ Αρτας 14 και ΔΕΥΑ Σελίνου 1.

200 στελέχη στο Λιμενικό Σώμα

Εως τις αρχές φθινοπώρου αναμένεται να έχει ανακοινωθεί ο νέος διαγωνισμός για την πρόσληψη 200 στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης θα προχωρήσει τον σχετικό διαγωνισμό για την πρόσληψη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή με το σύστημα της μοριοδότησης που είχε ξεκινήσει προεκλογικά ωστόσο δεν προχώρησε λόγω των εθνικών εκλογών. Στην απόφαση σχετικά με τις προϋποθέσεις που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (4/6/2019 – τεύχος Β – Αρ. Φύλλου 2045) αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ο διαγωνισμός για την εισαγωγή δοκίμων στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προκηρύσσεται με απόφαση του Αρχηγού ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων (ανδρών και γυναικών) με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης καθορίζεται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

341 υπάλληλοι σε φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας

Να επισπευσθούν οι διαδικασίες προκειμένου να προσληφθεί άμεσα προσωπικό σε φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας που τελούν υπό το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ζητά η υφυπουργός για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη. Μέχρι το τέλος φθινοπώρου η 32χρονη υφυπουργός θέλει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού να έχει προσλάβει πάνω από 341 εργαζόμενους σε οργανικές θέσεις προκειμένου να εκδίδονται ταχύτερα τα επιδόματα γνωστοποιώντας πως εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο θα επιδεινωθεί η κατάσταση στον συγκεκριμένο νευραλγικό τομέα. Να σημειωθεί ότι οι επικουρικές αυτές εκατοντάδες θέσεις δεν προέκυψαν τώρα, αλλά είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, απλώς οι διαδικασίες κάποια στιγμή «πάγωσαν» λόγω της προκήρυξης των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

 

Διαβάστε περοσσότερα στο moneypress.gr