Πού στρέφονται οι έρευνες για το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά

237
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την εξιχνίαση του φρικτού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την εξιχνίαση του φρικτού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Η Αστυνομία θεωρεί ότι οι δράστες έκαναν λάθη. "Έκαναν λάθη, έμειναν πολύ ώρα μέσα στο σπίτι και πάλεψαν με το θύμα, την 20χρονη Καρολάιν. Άφησαν πίσω τους στοιχεία και όλα αυτά από την μανία τους να βρουν τα χρήματα”, ανέφερε αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ. για την εξέλιξη των ερευνών για την άγρια δολοφονία της 20χρονης δίπλα στο μωρό της μέσα στο σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά.

Οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών και Ληστειών, θεωρούν ότι οι έρευνες και η τεχνολογία θα βοηθήσει να αποκαλυφθεί σύντομα η ταυτότητα των δραστών λόγω των λαθών αυτών.

Πιστεύεται ότι πρόκειται για σεσημασμένους ληστές, για μέλη εγκληματικών ομάδων που έχουν κάνει στο παρελθόν ληστείες με τους ιδιοκτήτες μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή να ασχοληθούν τα εγκληματολογικά εργαστήρια κατά προτεραιότητα με τα στοιχεία DNA που συλλέχθησαν και κατά δεύτερο χρόνο με αποτυπώματα.

Η επιλογή του σπιτιού δεν ήταν τυχαία. Προφανώς είχαν από κάπου πληροφορίες ότι το ζευγάρι σκόπευε να αγοράσει οικόπεδο και είχε κάποια χρήματα.

Ο 32χρονος πιλότος είπε στους αστυνομικούς, οι δράστες ήταν τρεις, οι δύο ψηλοί και ο ένας κοντός, φορούσαν μάσκες full face και κρατούσαν όπλο και περίστροφο. Οι δύο μιλούσαν πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και ο τρίτος μια ξένη γλώσσα που ο άνδρας δεν αναγνώρισε.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία, ωστόσο, οι έρευνες των Αρχών στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικήρυξε τους δολοφόνους, προσφέροντας αμοιβή 300.000 ευρώ σε όποιον δώσει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των κακοποιών, που αφαίρεσαν τη ζωή σε μία νέα γυναίκα, στέρησαν σε ένα μωράκι έντεκα μηνών την τρυφερότητα και το χάδι της μητέρας του και έκλεψαν το μέλλον ενός ζευγαριού.

Στο στόχαστρο 300 σεσημασμένοι - Εντολή για διασυνοριακούς ελέγχους

Σε 300 μέλη παλιών συμμοριών που προχωρούσαν σε ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια και έχουν αποφυλακιστεί την περίοδο 2019- 2021- εκμεταλλευόμενα προγενέστερους ευνοϊκούς νόμους- στρέφεται η ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση της δολοφονίας της 20χρονης στη διάρκεια ληστείας, χθες τα ξημερώματα, σε μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Ορισμένοι εξ αυτών, σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", συμμετείχαν σε σπείρες που είχαν προχωρήσει σε βιαιότητες εναντίον των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένων κακοποιήσεων γυναικών.

Ωστόσο, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επισημαίνουν ότι ο τρόπος δράσης των κακοποιών ήταν πρωτοφανής, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί παρόμοιες βίαιες ληστρικές επιθέσεις σε Παλλήνη, Αγία Παρασκευή και αλλού.

Η πρωτοφανής εγκληματική ενέργεια προκάλεσε οδυνηρή έκπληξη ακόμη και στους έμπειρους αστυνομικούς, οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι ίσως αποτελέσει την αρχή ενός νέου κύκλου ακραίων επιθέσεων.

Ωστόσο, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν δώσει εντολή για εντατικούς διασυνοριακούς ελέγχους, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο φυγής των δραστών στο εξωτερικό.