ΠΟΥ: Θα αργήσει το εμβόλιο και η θεραπεία για τον κορωνοϊό

284
ΠΟΥ: Θα αργήσει το εμβόλιο και η θεραπεία για τον κορωνοϊό

Θα αργήσει το εμβόλιο και η θεραπεία για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ΠΟΥ υποβάθμισε τις πληροφορίες Μέσων Ενημέρωσης περί ανακάλυψης φαρμάκων για τη θεραπεία ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος έχει προκαλέσει επιδημία στην Κίνα και έχει διαδοθεί σε τουλάχιστον 20 άλλες χώρες.

Ρεπορτάζ της κινεζικής τηλεόρασης ανέφερε πως ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Τζετζιάνγκ βρήκε ένα αποτελεσματικό φάρμακο για τον ιό, ενώ το βρετανικό Sky News μετέδωσε πως ερευνητές είχαν μια «σημαντική επιτυχία» στην ανάπτυξη ενός εμβολίου.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες αυτές, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Ταρίκ Ζασάρεβιτς, δήλωσε: «Δεν υπάρχουν γνωστές αποτελεσματικές θεραπείες εναντίον αυτού του 2019-nCoV».

Πάντως, ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας, Μιχαήλ Μουράσκο, ανακοίνωσε πως θα χρειαστούν οκτώ έως δέκα μήνες για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Σήμερα η διαδικασία της ανάπτυξης ενός εμβολίου δεν είναι μια σύντομη χρονική περίοδος. Ένα εμβόλιο αναπτύσσεται για τουλάχιστον οκτώ με δέκα μήνες, αυτό είναι μόνο το αρχικό στάδιο χωρίς τις κλινικές δοκιμές», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας.