Πουλάκης VS Πολάκη για τις… καφενόβιες δηλώσεις του

39
Αιχμές Πουλάκη κατά Πολάκη

Κριτική και από την Κουμουνδούρου δέχεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μετά από τις δηλώσεις του για «φυλάκιση πολιτικών αντιπάλων» προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εκλογές.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Αθήνα 9,84" ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης, είπε χαρακτηριστικά: «Ούτε σε ταβέρνα δεν θα έλεγα αυτή τη φράση. Νομίζω ότι τις εκλογές τις κερδίζεις αν έχεις κάνει έργο και έχεις ικανοποιήσει βασικά θέματα της κοινωνίας, αν έχεις χαράξει μια πολιτική με προοδευτικό πρόσημο σε αντίθεση με ό,τι προσβλέπει και λέει η αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσεις να κερδίσεις εκλογές».

Νωρίτερα, αποστάσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είχε λάβει και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Συγκεκριμένα, κληθείς να τοποθετηθεί για τη δήλωση Πολάκη ο κ. Βούτσης σχολίασε ότι «κάθε ένας ο οποίος μιλάει στο δημόσιο χώρο και μάλιστα από θέση ευθύνης λέει αυτό που πιστεύει και κρίνεται αυστηρά».

Ακόμα, ο Νίκος Βούτσης πρόσθεσε ότι «εμείς δεν πρόκειται κανένα να πάμε στη φυλακή αλλά εμείς ανοίγουμε τις υποθέσεις, τις κρατάμε ανοιχτές, δεν πηγαίνουν οι φάκελοι να χρονίζουν και να αραχνιάζουν» ενώ εκφράστηκε και με καλά λόγια για το δικαιϊκό σύστημα υποστηρίζοντας ότι δεν χρειάζεται αλλαγές.

«Εμάς μας ενδιαφέρει να προχωρήσουν οι υποθέσεις που έχουν αναπεμφθεί από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη έτσι ώστε πηγαίνοντας προς τις εκλογές να μην υπάρχουν θολά τοπία, αμετροέπειες και κρίσεις επί προσώπων που να θεωρηθούν δέσμιοι», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.