Πραξικοπηματική μεθόδευση για την παραμονή της εισαγγελέως Τζίβα στον Πειραιά

231

Πραξικοπηματική μεθόδευση που πλήττει ευθέως το κύρος της Δικαιοσύνης χαρακτήριζαν κορυφαίοι δικαστικοί κύκλοι τη μεθόδευση για επαναφορά της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα στον Πειραιά από την Καλαμάτα όπου είχε μετατεθεί μετά την προαγωγή της, αλλά ουδέποτε πήγε στη νέα θέση της.

Στην κατεύθυνση αυτή συνεδριάζει την Δευτέρα το Δικαστικό Συμβούλιο για να αποφασίσει την επαναφορά της στην Εισαγγελία του Πειραιά.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πως είναι δυνατόν το Δικαστικό Συμβούλιο να αποφάσιζε για την επαναφορά της στον Πειραιά, αφού η μετάθεσή της στην Καλαμάτα έμεινε στα χαρτιά και ουδέποτε πήγε στη νέα θέση της.

Δικαστικοί κύκλοι εκφράζουν ανοιχτά την οργή τους γι΄ αυτή τη μεθόδευση που προκαλεί εκτός των άλλων και λειτουργικά προβλήματα στη Δικαιοσύνη.

Οι ίδιοι κύκλοι μιλούν για "πραξικοπηματική ενέργεια" που καθιστά τη Δικαιοσύνη "όργανο άνομων επιδιώξεων της Εκτελεστικής Εξουσίας".

Προφανώς κάποιοι επιδιώκουν να κρατήσουν την Τζίβα με νύχια και με δόντια στον Πειραιά.

Όπως είναι γνωστό η εισαγγελέας Τζίβα επισκέφθηκε νύχτα τις φυλακές όπου συνάντησε τον κατάδικο Γιαννουσάκη χωρίς να του πάρει κατάθεση ή μαρτυρία και χωρίς να συντάξει έκθεση για την εκεί επίσκεψή της.

Την ίδια ώρα η εισαγγελέας βρισκόταν σε ανοικτή γραμμή με υπουργούς και δημοσιογράφους που γνωρίζουν τις ενέργειές της και την πορεία των ερευνών.

Για τις ενέργειές της αυτές παρέχει εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέως Εφετών, όπου βεβαιώνει ότι διενεργεί έρευνα για λαθρεμπορία.

Στη συνέχεια δίνει πέντε παραγγελίες για λαθρεμπορία, ενώ ταυτόχρονα το καλοκαίρι του 2017, άλλη εισαγγελική λειτουργός, έχει εκδώσει διάταξη, σύμφωνα με την οποία, η κατηγορία για την λαθρεμπορία, είναι νόμω αβάσιμη και θέτει την υπόθεση στο αρχείο.

Εν συνεχεία αποστέλλει κλήσεις χωρίς να αναφέρει το αδίκημα, όπως ορίζει ο νόμος.

Την ημέρα που δημοσιεύεται το απαλλακτικό βούλευμα για την υπόθεση του ποδοσφαίρου, που δεν γίνεται γνωστό, η εισαγγελέας σπεύδει να ασκήσει δίωξη για ναρκωτικά.

Δέκα ημέρες μετά την άσκηση της συγκεκριμένης δίωξης, εκδίδει διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η οποία απορρίφθηκε ομοφώνως από το Δικαστικό Συμβούλιο.

Η εισαγγελέας διενεργούσε Προκαταρκτική Εξέταση, παρείχε εξηγήσεις στον εισαγγελέα Εφετών για τις ενέργειές της, ενώ εξετάστηκε και ως μάρτυρας ενώπιον του εισαγγελέα Ναυτοδικείου.

Η ίδια αρνήθηκε να δώσει την κατάθεση του λιμενικού στον τελευταίο.

Μια κατάθεση την οποία είχε στα χέρια της και στην οποία ο λιμενικός επιβεβαίωνε, ότι η μέθοδος που χρησιμοποιούσε σε σχέση με τον κρατούμενο ήταν η προσφορά οικονομικού ανταλλάγματος.