Πρέπει να δοθεί μάχη για την επανεκκίνηση της Οικονομίας – Έρχεται δύσκολος χειμώνας

327
Πρέπει να δοθεί μάχη για την επανεκκίνηση της Οικονομίας – Έρχεται δύσκολος χειμώνας

Η αποτελεσματικότητα στην άσκηση του κυβερνητικού έργου και η ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφήνει διαρκώς πίσω της η πανδημία, πρέπει να αποτελέσουν τις βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πλειοψηφίας το επόμενο κρίσιμο διάστημα.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, την ώρα που έχει απέναντι της τον "πεθαμένο" Σύριζα, να χρονοτριβεί και να μην πετυχαίνει απτά αποτελέσματα για την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων που την στήριξαν απλόχερα στις τελευταίες εθνικές Eκλογές.

Το Μέγαρο Μαξίμου οφείλει να δώσει όλο το βάρος στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, βάζοντας στην κορυφή της στρατηγικής του μια ισορροπημένη πολιτική που θα υπηρετεί το συμφέρον όλων και θα δίνει προοπτική στη μικρομεσαία επιχείρηση μετά από μία δεκαετή κρίση με διαρκείς αναταράξεις. Εξάλλου, στο τέλος του δρόμου θα κριθεί από το έργο της και όχι από τις επιδόσεις σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Στην παρούσα φάση χρειάζεται μια ισορροπία μεταξύ έργου και επικοινωνίας για να αποφευχθούν λάθη που στοιχίζουν, όπως για παράδειγμα στο θέμα των αναδρομικών, που οι υψηλές προσδοκίες που καλλιέργησαν ορισμένα κυβερνητικά στελέχη έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στις τάξεις των συνταξιούχων.

Κοντολογίς, η Κυβέρνηση δεν έχει βασικό αντίπαλο τον απαξιωμένο κ. Τσίπρα και τον πληγωμένο από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις Σύριζα που διαρκώς φυλλορροεί, αλλά τον κακό εαυτό της.  Κι από την έκβαση αυτής της αναμέτρησης θα κριθεί και το αποτέλεσμα των επόμενων Eκλογών...