Πρέβεζα: Στην Αγγελική Πεπόνη ανήκει το κρανίο που βρέθηκε στη ΒΙΠΕ

144

Τραγικός ήταν ο επίλογος στην υπόθεση εξαφάνισης της Αγγελικής Πεπόνη, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί το 2010.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην κοπέλα ανήκει το κρανίο που εντοπίστηκε πριν από μερικές ημέρες στην Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) της Πρέβεζας.

"Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών εξετάσεων και αναλύσεων της Δ.Ε.Ε προέκυψε ότι το ανθρώπινο κρανίο που βρέθηκε στη βιομηχανική περιοχή της Πρέβεζας στις 14/10/2018 ανήκει σε γυναίκα για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση στις 16/6/2010 στο τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Τις υποψίες των συγγενών της 26χρονης Αγγελικής Πεπόνη ότι το κρανίο που βρέθηκε στη Βιομηχανική περιοχή της Πρέβεζας ανήκει στην εδώ και οκτώ χρόνια κοπέλα επιβεβαίωσαν οι εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας.

Οι συγγενείς της κοπέλας, που καταγγέλλουν ότι έχει πέσει θύμα δολοφονίας. Έδωσαν δείγμα DNA και τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ότι το κρανίο είναι της άτυχης κοπέλας.

Πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου της.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, από τις εργαστηριακές που διενεργήθηκαν στην υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών και αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψε ότι ανθρώπινο κρανίο που βρέθηκε στην Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας την 14/10/2018 ανήκει σε γυναίκα για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 16/6/2010 στο τμήμα ασφαλείας Πρέβεζας.

Σημειώνεται ότι οι συγγενείς της Αγγελικής Πεπόνη από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισής της είχαν «δείξει» συγκεκριμένο πρόσωπο ως άμεσα σχετιζόμενο.

Επρόκειτο για έναν άνδρα 59 ετών σήμερα, με τον οποίο η κοπέλα φέρεται να διατηρούσε προσωπική σχέση. Μάλιστα, το κρανίο της Αγγελικής βρέθηκε σε μικρή, σχετικά, απόσταση, από το σπίτι του ανθρώπου που η οικογένεια της κοπέλας είχε υποδείξει ως πρόσωπο - κλειδί στην εξαφάνιση. Εκείνος τότε είχε υποστηρίξει ότι η κοπέλα είχε φύγει από το σπίτι του προς άγνωστη κατεύθυνση, κάνοντας λόγο ακόμη και για φυγή της στην Αλβανία.

Με δεδομένο ότι δεν είχε βρεθεί το παραμικρό ίχνος της κοπέλας, ο φάκελος με το όνομά της παρέμενε όλα αυτά τα χρόνια ανοιχτός με την ένδειξη «εξαφάνιση», χωρίς οι έρευνες να μπορούν να προχωρήσουν περισσότερο.

Πλέον η Αστυνομία ερευνά το θάνατό της στην κατεύθυνση της δολοφονίας.