Προαναγγέλλει Προανακριτική Επιτροπή για την τραγωδία στο Μάτι ο Βούτσης

230
Τα ερωτήματα για τη φωτιά στο Μάτι

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να διερευνήσει η Βουλή πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων για τη φονική φωτιά στο Μάτι άφησε ο Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και στο ερώτημα για το αν με το τέλος της Συνταγματικής Αναθεώρησης το Kοινοβούλιο θα εισέλθει σε χαμηλότερες ταχύτητες είπε: «Έχουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις. Το θέμα αυτό όμως δεν θα προκαλέσει εντάσεις».

Ακόμα, ο Νίκος Βούτσης πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν θα έρθουν εξεταστικές επιτροπές γι΄ αυτά που έχουν μείνει ως υπόλοιπα. Ειμαστε υποχρεωμένοι για τον Παπαντωνίου και μια τυπική για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ενδεχομένως και κάποιες ενοποιημένες για το Μάτι». Όταν δε, δημοσιογράφος παρατήρησε ότι οι υποθέσεις τουλάχιστον για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου και το ΚΕΕΛΠΝΟ απαιτούν προανακριτική και όχι εξεταστική επιτροπή ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Έχετε δίκιο δεν τα έχω μάθει ακόμα».

Να σημειωθεί ότι για το Μάτι δεν έχει υποβληθεί αίτημα εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής από κανένα κόμμα της Βουλής, ωστόσο στο παρελθόν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει δηλώσει ότι εάν καταθέσει σχετική πρόταση η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα την στηρίξει.

Ακόμα, πριν από λίγες ημέρες η Βουλή παρέλαβε την έκθεση ειδικών εμπειρογνωμόνων που ανέλαβαν να εντοπίσουν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.

Ωστόσο, στη Βουλή έχουν διαβιβαστεί αρκετές δικογραφίες για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.