Προανακριτική Επιτροπή: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης Πλεύρη, Κυρανάκη και Κεγκέρογλου

483
Προανακριτική: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης Πλεύρη, Κυρανάκη, Κεγκέρογλου

Απορρίφθηκε το αίτημα για την εξαίρεση του Θάνου Πλέυρη, του Κώστα Κυρανάκη και του Βασίλη Κεγκέρογλου από τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για τη σκευωρία της Novartis.

Ο Κώστας Κυρανάκης επεσήμανε πως δεν υπάρχει λόγος εξαίρεσής του από συμμετοχή στην Προανακριτική Επιτροπή και επεσήμανε πως «η εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου έγινε με τη λογική του ασυμβίβαστου του μάρτυρα και Εισαγγελέα».

Από τη δική του πλευρά, ο Θάνος Πλεύρης στην τοποθέτηση του, κατά τις ίδιες πηγές, αρνήθηκε ότι ήταν νομικός εκπρόσωπος του Άδωνι Γεωργιάδη στην υπόθεση της Novartis (ένας από τους λόγους του αιτήματος), καθώς όπως είπε τον υπουργό έχει αναλάβει ο κ. Δημητρακοπουλος.

Ακόμα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως ακόμα και ήταν δικηγόρος του πάλι δεν θα υπήρχε λόγος για εξαίρεση καθώς η Επιτροπή εξετάζει τον Δημήτρη Παπαγγελοπουλο και όχι την υπόθεση Novartis αυτή καθαυτή.

Ακόμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκε  τα δημοσιεύματα πως είδε τον Φρουζή πάρα μόνο μαζί με τον ΣΦΕ και μόνο σε περιπτώσεις που τον καλούσε ο υπουργός ως νομικό σύμβουλο.

Νωρίτερα, προηγήθηκε η απόρριψη του αιτήματος για ανάκληση της εξαίρεσης του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Σημειώνεται η συνεδρίαση ξεκίνησε χωρίς την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν οριστεί ως μέλη της Προανακριτικής και που η πλειοψηφία είχε αποφασίσει να εξαιρεθούν από τις συνεδριάσεις. Από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ εισήλθε στην αίθουσα μόνο ο Σπύρος Λάππας.