Προανακριτική για Novartis: Ο ΣΥΡΙΖΑ «ψάχνει» απεγνωσμένα τρόπους διαφυγής

358

Τρόπους διαφυγής από το αδιέξοδο που η ίδια δημιούργησε με τους τραμπουκισμούς και τους παρακμιακούς ακτιβισμούς στην προανακριτική για την υπόθεση της σκευωρίας της Novartis αναζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κουμουνδούρου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αντιπολιτευτική τακτική των τραμπουκισμών επέφερε πολιτική ήττα σε όλα τα επίπεδα καθώς: δεν αποφεύχθηκε η «αποβολή» των Τζανακόπουλου – Πολάκη.

Δεν «έπιασαν» επικοινωνιακά οι κραυγές περι «κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Χρεώνονται την καθυστέρηση των ερευνών και ταυτίζονται με την ακραία συμπεριφορά μελών της Χρυσής Αυγής.

Είναι δε ενδεικτικό ότι το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – μεταξύ των οποίων και μέλη της προανακριτικής - εξέφραζαν την δυσφορία τους για την τακτική των δύο καθώς θεωρούν ότι τους οδηγεί σε απομόνωση και σε επικοινωνιακό στραπάτσο.

Για τον λόγο αυτό το σενάριο που φαίνεται να προκρίνουν προβλέπει την πραγματοποίηση της τελευταίας παράστασης διαμαρτυρίας κατά την σημερινή διαδικασία με επανάληψη των καταγγελιών περι πραξικοπήματος

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια αποφάσισε την συγκρότηση προανακριτικής για την σκευωρία Novartis στις 8.10.2019 αλλά εως σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά, δεν έχει ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το προεδρείο της επιτροπής σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του προκειμένου να αντιμετωπίσει την απείθαρχη συμπεριφορά των μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που λειτουργούν περισσότερο ως στελέχη αντιδραστικής φοιτητικής παράταξης παρά ως μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου.

Η εκτίμηση των περισσοτέρων συγκλίνει στο ότι οι βουλευτές της Κουμουνδούρου θα επιχειρήσουν να δώσουν μια ακόμα παράσταση διαμαρτυρίας απειλώντας με την τρίτη κατά σειρά αναβολή της κατάθεσης του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κων. Φρουζή.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν άλλωστε προαναγγείλει ότι οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης θα επιχειρήσουν να συμμετέχουν στις εργασίες της επιτροπής αν και έχει αποφασιστεί η εξαίρεσή τους καθώς η παρουσία τους εγείρει κίνδυνο ακυρότητας των ερευνών.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες η ένταση της διαμαρτυρίας των δύο βουλευτών θα κρίνει και τις επόμενες κινήσεις του προεδρείου της επιτροπής.

Ειδικότερα, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι για την σημερινή διαδικασία δεν θα εμποδιστεί η είσοδος των Τζανακόπουλου – Πολάκη στην αίθουσα συνεδρίασης.

Αν οι δύο βουλευτές προχωρήσουν σε μια ολιγόλεπτη παράσταση διαμαρτυρίας και αποχωρήσουν τότε οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά και θα πραγματοποιηθεί η εξέταση του κ. Φρουζή. Εάν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλέσει ακραία ένταση τότε η συνεδρίαση θα αναβληθεί για την ερχόμενη Τρίτη.

Στην περίπτωση δε που τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλάβουν την συγκεκριμένη ακραία τακτική εμποδίζοντας και τις επόμενες εργασίες τότε το προεδρείο αναμένεται να ζητήσει την συνδρομή της φρουράς του κοινοβουλίου προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο των δύο βουλευτών στην αίθουσα συνεδριάσεων.