Προανακριτική για Novartis: Tη μπαχαλοποίηση της διαδικασίας επιδιώκουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι

105

Σε κλίμα ακραίας έντασης και με αυξημένα μέτρα φρούρησης αναμένεται να συνεδριάσει η προανακριτική της Βουλής για την σκευωρία Novartis (17:00) μετά την προαναγγελία του ΣΥΡΙΖΑ πως θα μετατρέψει την επιτροπή σε «Κούγκι» εάν η πλειοψηφία εμμείνει στο αίτημα εξαίρεσης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από τις έρευνες.

Η τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπαχαλοποιήσει την διαδικασία και να ανακόψει τις εργασίες της προανακριτικής για τον «Ρασπούτιν» θα οδηγήσει πιθανότατα και σε αναβολή της κρίσιμης εξέτασης του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κωνσταντίνου Φρουζή που είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο που καταγγέλθηκε από τους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες ως διακινητής «μαύρου» πολιτικού χρήματος – το οποίο ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί – δεν έχει κληθεί να καταθέσει ούτε από την προανακριτική που είχε συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2018 ούτε από τους αρμόδιους εισαγγελείς.

Εάν δε, η πλειοψηφία της επιτροπής ψηφίσει – όπως αναμένεται – υπέρ της αποχώρησης των δύο, αλλά οι Πολάκης Τζανακόπουλος αρνηθούν να αποχωρήσουν ή αν ο ΣΥΡΙΖΑ αρνηθεί να ορίσει αντικαταστάτες τους, τότε η προανακριτική κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα εγείροντας προβληματισμό για το αν η στρατηγική της Κουμουνδούρου στόχευε εξαρχής στην ακύρωση της έρευνας.

Πάντως, από την πλευρά της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθαρίζουν ότι οι απειλές της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα τους αναγκάσουν σε αναδίπλωση και πως θα επιμείνουν στην ανάγκη αποχώρησης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ λόγω νομικού κωλύματος.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν δε, πως το τελεσίγραφο που επιχείρησε να επιβάλλει ο Αλέξης Τσίπρας στην πλειοψηφία λέγοντας την περασμένη εβδομάδα «μην τολμήσετε να επιμείνετε σε αυτή την αθλιότητα…» λειτούργησε αντίστροφα καθώς πλέον οι πάντες κατανοούν την ανάγκη «αποβολής» των Τζανακόπουλου – Πολάκη.