Προανακριτική για Παππά: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να καθυστερήσει την κατάθεση Καλογρίτσα με ενστάσεις

165

Με ένσταση επί διαδικαστικών ζητημάτων που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, που διερευνά τους χειρισμούς του Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Με τις εντάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να θέλει να καθυστερήσει τη συνέχιση εξέτασης του Χρήστου Καλογρίτσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Παππάς, κατέθεσε αίτημα προς το προεδρείο της Προανακριτικής Επιτροπής, ζητώντας να του προσκομισθεί το μαγνητοφωνημένο υλικό της πρώτης κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα, καθώς υποστηρίζει ότι δεν έχουν αποδοθεί ορθά όσα ειπώθηκαν.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παππάς υποστηρίζει ότι «από την ανάγνωση των αντιγράφων των Πρακτικών προκύπτει ότι η απομαγνητοφώνηση της εν λόγω συνεδρίασης δεν είναι πλήρης, αντιθέτως υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ουσιώδεις δηλώσεις του εξετασθέντος μάρτυρος, όπως λ.χ. η ανάκληση του προηγούμενου ισχυρισμού του περί ύπαρξης γραπτών μηνυμάτων («sms») που δήθεν επιβεβαιώνουν τους κατατεθέντες ισχυρισμούς του, καθώς και οι διάλογοι μεταξύ των μελών της επιτροπής και δη του προέδρου αυτής Σταύρου Κελέτση και της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, οι οποίοι διάλογοι μάλιστα δημοσιεύτηκαν σε πολλά ΜΜΕ και προκάλεσαν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης».

Η σύγκρουση του Σταύρου Κελέτση με την Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία, όπως υποστηρίζει ο Νίκος Παππάς, δεν κατεγράφη στα πρακτικά, αφορά ατυχές σχόλιο του πρώτου για την κόμμωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο στη συνέχεια ανακάλεσε.

Το αίτημα του Νίκου Παππά, αλλά και η ένταση με την οποία το υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί τους βουλευτές της ΝΔ στο συμπέρασμα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να καθυστερήσει τις ουσιαστικές εργασίες της επιτροπής με παρελκυστικά επιχειρήματα.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, αντέδρασε λέγοντας πως «έχουμε απ' έξω τον μάρτυρα και κάποιοι εδώ διακόπτουν και καθυστερούν», ενώ και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος σημείωσε: «Κύριε πρόεδρε ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι λειτουργεί παρελκυστικά. Είμαστε εδώ μια ώρα και δεν έχει έρθει ακόμα ο μάρτυρας».