Πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης: «Εκτροπή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η ανακοίνωση για Κουφοντίνα»

111
Πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης: «Εκτροπή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η ανακοίνωση για Κουφοντίνα»

Για «εκτροπή» της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με την ανακοίνωση για Δημήτρη Κουφοντίνα κάνει λόγο ο Πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νάστας.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι αναμένεται να κατατεθούν στην ΕΔΕ νέες κοινές δηλώσεις εκατοντάδων δικαστικών ακόμα και εντός της ημέρας, καταγγέλλοντας την παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης, Χριστόφορου Σεβαστίδη, υπέρ των αιτημάτων του αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Χρήστος Νάστας, μιλώντας στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο ανακοίνωση που εκδόθηκε χωρίς καμία διαβούλευση στο διοικητικό συμβούλιο, χωρίς να εκφραστεί η μειοψηφία» και μάλιστα σε ένα διοικητικό συμβούλιο εκλεγμένο από 700-800 δικαστικούς, από ένα σύνολο περίπου 3.000: «Να τα βλέπουν αυτά οι συνάδελφοι και στο μέλλον να συμμετέχουν όταν γίνονται εκλογές στην Ένωση».

«Με τους κρατούμενους δεν έχουμε καμία διαφορά και δεν έχουμε κανένα λόγο να ασχολούμαστε», τόνισε ο Χρήστος Νάστας. «Ο άνθρωπος αγωνίζεται και καλά κάνει. Αυτά πιστεύει, δεν μπορεί να του στερήσει κανένας, αλλά όμως δεν μπορούμε εμείς να συμμετέχουμε σ΄αυτό το “παιχνίδι”, διότι δεν είναι η δουλειά μας. Εμείς πρέπει να είμαστε αμερόληπτοι και ανεξάρτητοι!

Τι θα πει ο κόσμος τώρα που μας ακούει; Πώς θα πάει να δικάσει την υπόθεσή του όταν θα ξέρει στην έδρα επάνω τι ιδεολογία έχω εγώ; Χάνει ο κόσμος την εμπιστοσύνη του και τότε θα μου επιτρέψετε να πω απλά και λαϊκά: “καήκαμε ως Κράτος Δικαίου”! Δεν θέλω να μπω στην ουσία της υπόθεσης. Αν έχει δικαιώματα ο κρατούμενος και κατάδικος υπάρχει τρόπος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Το ζήτημα του συγκεκριμένου κρατούμενου – καταδίκου εμένα προσωπικά δεν με απασχοληθεί γιατί έχουν επιληφθεί αρμόδια όργανα. Εμένα με απασχολεί η εκτροπή της Ενώσεως. Και για να μάθετε την αλήθεια δεν είναι καν το Προεδρείο που εξέδωσε το Δελτίο Τύπου. Είναι δύο και ακολουθούν οι υπόλοιποι έξι».

Ακόμα, επανέλαβε ότι η παρέμβαση της ΕΔΕ ήταν «καθ` όλα αντικαταστατική» και ζήτησε την απόσυρσής της, ενώ πρόσθεσε: «Υπάρχει Πειθαρχικό στην Ένωση. Το προβλέπει το άρθρο 18. Δεν λειτούργησε ποτέ! Δεν συγκροτήθηκε ποτέ!».