Πρόεδρος Microsoft: Οι Ρώσοι χάκερ στοχοποιούν ολόκληρο το πολιτικό φάσμα στις ΗΠΑ

159

“Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πρόσφατες επιθέσεις Ρώσων χάκερ εναντίον γραφείων της Γερουσίας των ΗΠΑ ή αμερικανικών think tank στέφθηκαν με επιτυχία”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της "Microsoft Corp", Μπραντ Σμιθ, επισημαίνοντας ότι οι χάκερ στοχοποιούν «τους πάντες στο πολιτικό φάσμα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο "MSNBC", ο Μπραντ Σμιθ, είπε ακόμη πως η εταιρεία του δεν έχει «καμία αμφιβολία» ότι η ομάδα των Ρώσων χάκερ που βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, γνωστοί με το προσωνύμιο Fancy Bear, είναι η ίδια που στοχοθέτησε «κάθε υποψήφιο μεγάλων κομμάτων στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας την περασμένη Άνοιξη».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας καταδίκασε σήμερα τις κατηγορίες της "Microsoft Corp" σχετικά με τις φερόμενες απόπειρες χάκερ, που συνδέονται με τη ρωσική κυβέρνηση, να επιτεθούν εναντίον αμερικανικών ιδρυμάτων, επισημαίνοντας ότι εντάσσονται «σε ένα κυνήγι μαγισσών».

«Είναι λυπηρό που μια πολυεθνική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στη ρωσική αγορά τόσο πολύ καιρό, τόσο ενεργά και επιτυχημένα συμμετέχει σε ένα κυνήγι μαγισσών που σαρώνει την Ουάσιγκτον», τονίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.