Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου

261
Πώς θα πάρουν την έκπτωση φόρου οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Παράταση για ένα μήνα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα», το οποίο έληγε κανονικά σήμερα.

Συγκεκριμένα, η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Γέφυρα» πήρε παράταση έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι το Πρόγραμμα αυτό «παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην Α΄ κατοικία. Πρόγραμμα που αφορά τη στήριξη με κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό έως 90% και για χρονικό διάστημα εννιά μηνών. Πρόγραμμα το οποίο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, πέτυχε!

Συγκεκριμένα, μέσα σε 58 ημέρες, δηλαδή από 3 Αυγούστου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκαν 131.155 αιτήσεις. Στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης Κυβέρνησης, μέσα σε 13 μήνες, υποβλήθηκαν περίπου 7.000 αιτήσεις. Συγκρίνοντας τα 2 προγράμματα, διαπιστώνεται ότι στο πρόγραμμα «Γέφυρα» υποβλήθηκαν 18 φορές περισσότερες αιτήσεις, στο 1/6 του χρόνου».

Ακόμα, ο Χρήστος Σταϊκούρας προσθέτει: «το Υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, οι οικονομικές δυσχέρειες που προκύπτουν είτε από την υγειονομική κρίση του Covid-19, είτε από τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν πλήξει αρκετούς Νομούς στην Ελληνική Επικράτεια».