Προκαλεί ο Ντιμιτρόφ: Ο γεωγραφικός προσδιορισμός δεν μας κάνει λιγότερο «Μακεδόνες»

71

Συνεχίζουν τις προκλητικές δηλώσεις οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, παραδέχθηκε τη διπλή ανάγνωση των εννοιών που εμπεριέχονται στη Συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο France 24.

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον όρο «Μακεδονία», προσθέτοντας ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός δεν κάνει τον λαό του «λιγότερο Μακεδόνες».

«Η αποδοχή του γεωγραφικού προσδιορισμού δεν μας κάνει λιγότερο Μακεδόνες. Ένας από τους πυλώνες της συμφωνίας είναι το άρθρο στο οποίο οι δύο χώρες αναγνωρίζουν ότι κατανοούν διαφορετικά τον όρο Μακεδονία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα Σκόπια δεν δείχνουν να προβληματίζουν τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε ότι θα μπορούσαν να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία. Όμως, το “καλύτερο” από την ελληνική σκοπιά και από τη “μακεδονική” σκοπιά σημαίνει δύο διαφορετικά πράγματα, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι δεν θα υπήρχε συμφωνία».

«Πιστεύουμε ότι θα αποδείξουμε πως συμβαίνουν θαύματα, ακόμη και στα Βαλκάνια. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία και τη γεωγραφία, αλλά μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας», είπε ακόμα ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών.