Προκλητική φιέστα στα κατεχόμενα για τα 36 χρόνια του ψευδοκράτους (βίντεο)

334

Ξεκίνησαν στα κατεχόμενα οι εορτασμοί για την 36η επέτειο από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Συγκεκριμένα, το 1983, εννιά χρόνια μετά τη στρατιωτική εισβολή του Αττίλα, η Τουρκία δια χειρός Ραούφ Ντενκτάς, αυτοανακηρύσσει τη λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου», την οποία δεν αναγνωρίζει μέχρι σήμερα κανένα κράτος της Διεθνούς κοινότητας πλην της Τουρκίας.

Στην κατεχόμενη Λευκωσία πραγματοποιήθηκε το πρωί τελετή με κατάθεση στεφάνων από τον Μουσταφά Ακιντζί και μέλη της ψευδοκυβέρνησης που τήρησαν ενός λεπτού σιγή σε μνημείο του Ραούφ Ντενκτάς, ενώ ακούστηκε και ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας.

Στα πλάνα που μεταδίδονται από το ψευδοκράτος διακρίνονται να παρελαύνουν μέσα στις βροχές, πέραν των μαθητών και του τουρκικού στρατού, και άτομα ντυμένα με οθωμανικές στολές κρατώντας γιαταγάνια. Και φέτος η παρέλαση ξεκίνησε με την μονάδα Μεχτεράν των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (οθωμανική στρατιωτική μπάντα).

Πρώτοι πέρασαν οι μαθητές διαφόρων βαθμίδων και μετά μονάδες των «δυνάμεων ασφαλείας», της «πυροσβεστικής», της «αστυνομίας», της «πολιτικής άμυνας», τανκ και άλλα οχήματα, κλασικά παλιά αυτοκίνητα.

Γύρω στις 11.30 του χώρου της παρέλασης υπερίπταντο δύο ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης, ενώ φέτος δεν πέταξαν τουρκικά F-16 της ομάδας επιδείξεων Solo Türk της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.