Πρόωρες Εκλογές στα Σκόπια

276
Ρώσοι φαρσέρ εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Ζάεφ

Σε πρόωρες Εκλογές οδηγούνται τα Σκόπια. Συγκεκριμένα, οι Εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2020, δύο μήνες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση έπειτα από επανειλημμένα αιτήματα της σκοπιανής αντιπολίτευσης για πρόωρες Εκλογές.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε συναίνεση με την αντιπολίτευση. Αν θέλουν πρόωρες Eκλογές, τότε αυτές οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2020», ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.

Η αντιπολίτευση συνδέει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Εισαγγελία και τις μεταρρυθμίσεις σχετικά με το δικαστικό σύστημα.

Ο εκπρόσωπος του VMRO-DPMNE, Ναούμ Στοϊλκόφσκι, δήλωσε ότι η απόφαση του Ζόραν Ζάεφ να δεχτεί πρόωρες Εκλογές είναι μια λογική βάση για να γίνουν συνομιλίες με την Κυβέρνηση.

«Είναι σαφές ότι τα πολυάριθμα σκάνδαλα που έχει προκαλέσει αυτή η Kυβέρνηση τον ανάγκασε να αποδεχθεί την πρόταση της αντιπολίτευσης για πρόωρες γενικές Eκλογές. Η αντιπολίτευση θέλει να διεξαχθούν Εκλογές σε άλλη ημερομηνία», ανέφερε ακόμα ο Ναούμ Στοϊλκόφσκι.