Πρώτη φορά Αριστερά: Ποιος άρπαξε τα χρήματα για τους πρόσφυγες;

16
Ποιος άρπαξε τα χρήματα για τους πρόσφυγες;

Απαντήσεις ζητά από την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, για το πού ξοδεύτηκαν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πρόσφυγες.

O πρώην υπουργός επισημαίνει ότι εκτός από την αγανάκτηση που νιώθουν όλοι για τις αθλιότητες που συμβαίνουν στο κέντρο προσφύγων στην Μόρια της Λέσβου, υπάρχει θέμα και με τα χρήματα που δαπανήθηκαν.

Μάλιστα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η σύγκριση που κάνει με την Τουρκία.

«Η Άγκυρα για 3 εκατομμύρια πρόσφυγες στο έδαφός της πήρε 3 δισ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα για μόλις 65 χιλιάδες πρόσφυγες 1,6 δισ. ευρώ. Πού πήγαν τα χρήματα;», διερωτάται ο πρώην υπουργός.

Ο Γιώργος Φλωρίδης δεν παραλείπει να σημειώσει και την σιωπή για το δράμα των προσφύγων στην Μόρια όσων στελεχών της κεντροαριστεράς βλέπουν προς τον Σύριζα, αλλά και την εκκωφαντική σιωπή του Τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Σύριζα, που όπως λέει «έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη»...

Ο Γιώργος Φλωρίδης γράφει στο facebook τα εξής:

«Πολύ σωστά κάποιοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις αθλιότητες που συμβαίνουν στο κέντρο των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου.

Ανάμεσα σ' αυτούς δεν βρίσκονται σίγουρα όσοι κεντροαριστεροί βλέπουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και όσοι παραμένουν στον κεντροαριστερό πολιτικό τους χώρο, κάνοντας αυτό που ξέρουν καλά από παλιά: σταθερή δολιοφθορά.

Δεν βρίσκεται επίσης και το "Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη.

Όμως στην υπόθεση αυτή φαίνεται να μας διαφεύγει και κάτι άλλο.

Από τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι δύο αρμόδιοι για το θέμα Ευρωπαίοι Επίτροποι (Δ. Αβραμόπουλος και Χρ. Στυλιανίδης), η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝEΛ πήρε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το 2015 μέχρι τώρα περίπου 1,6 δισ. Ευρώ για τη διαχείρηση 65.000 προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα.

Η Τουρκία πήρε 3 δισ. Ευρώ για 3.000.000 (τρία εκατομμύρια) πρόσφυγες που βρίσκονται στο έδαφός της.

Προσέξτε: η Ελλάδα πήρε 1,6 δισ. ευρώ για 65.000 πρόσφυγες και η Τουρκία 3 δισ. ευρώ για 3.000.000 πρόσφυγες!

Τι απίστευτο πάρτι της Πρώτης Φοράς Αριστερά είναι αυτό;

Θα ζητηθεί κάποιος λογαριασμός;».

Ποιος άρπαξε τα χρήματα για τους πρόσφυγες;