Πρωτοφανές εθνικιστικό ντελίριο από μειονοτικό δήμαρχο της Ροδόπης στην Τουρκία!(βίντεο)

297

Μεγάλα ερωτηματικά εγείρει η παρουσία δύο εκ των συνολικά τεσσάρων δημάρχων της Ροδόπης σε εκδήλωση ανθελληνικών προθέσεων στην Προύσα της Τουρκίας.

Ο λόγος για τον δήμαρχο Αρριανών Αμέτ Ριτβάν και τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, οι οποίοι παρευρέθηκαν σε μεγάλη εκδήλωση του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης».

Μάλιστα, ο δήμαρχος Ιάσμου επιδόθηκε σύμφωνα με την ιστοσελίδα inkomotini, σε ένα πρωτοφανές εθνικιστικό ντελίριο, κάνοντας λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, ενώ δήλωσε πιστός στον «τουρκισμό» του. Μάλιστα ο ίδιος ισχυρίστηκε πως «καινούρια αποστολή του Δήμου Ιάσμου θα είναι να αγκαλιάσει τη μητέρα πατρίδα».

«Είμαστε με δύναμη δίπλα στους αδελφούς μας, στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα, στη Σμύρνη. Αυτός ήταν ο πρώτος λόγος που ήρθα», είπε στη συνέχεια, ενώ ανάμεσα σε άλλα υποστήριξε:

«Και εγώ είμαι απόφοιτος ελληνικού γυμνασίου, λυκείου και πανεπιστημίου, αλλά δόξα το θεό μέχρι σήμερα δεν έχασα τίποτα από την πίστη μου στο μουσουλμανισμό και στον τουρκισμό μου. Πολλοί μου λένε ‘’μη λες πολλά κουκούλωσέ το και προχώρα’’. Εγώ διαφωνώ. Αυτοί που μας παρακολουθούν λένε ότι κάνω σόου. Για εμένα όμως πολιτικός είναι αυτός που βάζει την πολιτική να περνάει από την καρδιά του.

Αυτό έχουμε μάθει και τέτοια πολιτική εφαρμόζουμε. Εδώ και 13 χρόνια οι φίλοι οι οποίοι κέρδιζαν τον Δήμο Ιάσμου, που κέρδιζαν προβάλλοντας τον θρησκευτικό διαχωρισμό, δυστυχώς σήμερα μας κάνουν αντιπολίτευση συνεργαζόμενοι με τους Έλληνες δημοτικούς συμβούλους».