Πρωτοφανές φιάσκο: Απέσυραν άρον άρον το σποτ για τους συνταξιούχους (βίντεο)

125

Σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση εξελίσσεται το προεκλογικό επίδομα που έδωσε στους συνταξιούχους και κυρίως η επικοινωνιακή προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να το εμφανίσει ως τάχα «μόνιμη 13η σύνταξη».

Το γεγονός ότι χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν χθες στα ΑΤΜ των τραπεζών άγρια κουτσουρεμένες τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού, έγινε θέμα στα περισσότερα δελτία ειδήσεων, στα οποία πρωταγωνίστησαν οι ίδιοι.

Οι περισσότεροι συνταξιούχοι μάλιστα κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση τους κορόιδεψε, διότι κανείς δεν τους είχε ενημερώσει ότι ακόμη και η κουτσουρεμένο επίδομα θα φορολογηθεί και μάλιστα με όλες τις επιβαρύνσεις που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τετραετία.

Δηλαδή όχι μόνον με το 22%, αλλά και τον 6% φόρο που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση υπέρ Υγείας. Και αυτό, τη στιγμή που ούτως ή άλλως το προεκλογικό επίδομα δόθηκε μειωμένο ακόμη και προς 50% για όσους παίρνουν σύνταξη άνω των 501 ευρώ.

H περιβόητη «13η σύνταξη» εξόργισε όλους τους συνταξιούχους που μιλούν πια για εμπαιγμό και κοροϊδία ενόψει των εκλογών μήπως και εξαγοραστεί η ψήφος τους.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κυβέρνηση αντελήφθη τον κίνδυνο να στραφεί τελικά εναντίον της το προεκλογικό επίδομα και έδωσε εντολή στα τηλεοπτικά κανάλια να αποσύρουν άμεσα το σποτ με την ηθοποιό γιαγιά που εμφανιζόταν να λέει «ούτε θυμάμαι πια πόσες φορές μου έκοψαν τη σύνταξη» και στο τέλος να δηλώνει ενθουσιασμένη από την εξαγγελία του πρωθυπουργού.

Δείτε το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που... αποσύρθηκε:

Με τίτλο «Αποκατάσταση των αδικιών – Έμπρακτη στήριξη στους συνταξιούχους» βγήκε στον «αέρα» το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ προ ημερών. Ωστόσο, ήταν τελικά... άστοχο.

Είχε προηγηθεί η άμεση αντίδραση της ΝΔ η οποία λίγη ώρα μετά την πρώτη μετάδοση του επίμαχου διαφημιστικού «θύμισε» στην πρωταγωνίστρια γιαγιά με δικό της σποτ ότι από το 2015 μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι έχασαν τουλάχιστον 2065 ευρώ το χρόνο.

Και αυτό γιατί το επίμαχο σποτ με την ενθουσιασμένη γιαγιά απέκρυπτε το γεγονός ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ κόπηκε το ΕΚΑΣ, επιβλήθηκε φόρος 6% υπέρ Υγείας, αλλά και επιπλέον νέα χαράτσια στις συντάξεις που αγγίζουν το 38% λόγω των νόμου Κατρούγκαλου.

Δείτε το σποτ-απάντηση της ΝΔ:

Με ανακοίνωσή της τότε η Νέα Δημοκρατία απάντησε στο νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, απαριθμώντας τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ: «Στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε με αλήθειες. Από το 2015 μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα».