Πρωτοβουλίες Κουμουτσάκου για κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού  

303
Πρωτοβουλίες Κουμουτσάκου για κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού  

Σε μία κρίσιμη καμπή για το μεταναστευτικό η Κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο έχουν αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της διεθνοποίησης του ζητήματος.

Σε κάθε περίπτωση ο φάκελος «Μεταναστευτικό-Προσφυγικό» δεν φέρει μόνο την ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή σφραγίδα και είναι επιτακτική ανάγκη η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει μεγαλύτερο βάρος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, γνώστης της ευρωπαϊκής πραγματικότητας, Γιώργος Κουμουτσάκος, παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή με αθόρυβες αλλά ουσιαστικές κινήσεις που σε ένα βάθος χρόνου εκτιμάται ότι θα αποφέρουν καρπούς.

Στο πλαίσιο αυτό, θα υποδεχθεί αύριο για πρόγευμα εργασίας τους Πρέσβεις της Κύπρου, της Ιταλίας και της Ισπανίας, προκειμένου να γίνει μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων μεταξύ των κρατών μελών πρώτης γραμμής με φόντο την επικείμενη έναρξη της διαπραγμάτευσης του νέου κοινού συστήματος Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το μεταναστευτικό είναι το νούμερο ένα θέμα για την Κυβέρνηση στην παρούσα φάση και η δημιουργία συμμαχιών με συναντίληψη και κοινούς στόχους συνιστά πρώτη προτεραιότητα.