Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας σε Αττική, Τρίκαλα και Άρτα (Video&Photos)

111

Αρκετά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία σε Αττική, Τρίκαλα και Άρτα. 

Συγκεκριμένα, προβλήματα παρουσιάστηκαν στις πτήσεις λόγω της κακοκαιρίας στην  Αττική και τη δυσκολία προσέγγισης του αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζελος».

Συγκεκριμένα, αεροσκάφος που πραγματοποιούσε πτήση από το Βελιγράδι στην Αθήνα, προσγειώθηκε στη Σούδα λόγω ισχυρής καταιγίδας πάνω από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Για τον ίδιο λόγο τις τελευταίες ώρες σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στις αφίξεις πτήσεων.

H πτήση που δεν προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι η Α3977, η οποία είχε προγραμματισμένη άφιξη στην Αθήνα στις 13:55.

Οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι λόγω καιρικών συνθηκών θα προσγειωθούν στη Σούδα, όπως και έγινε, ενώ πλέον το αεροπλάνο έχει ήδη αναχωρήσει εκ νέου από την Κρήτη με προορισμό την Αθήνα.

Καταιγίδα στα βόρεια προάστια της Αθήνας

Αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς στα βόρεια προάστια της Αθήνας με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Η έντονη βροχόπτωση μετά τα Μεσόγεια και τα προβλήματα που δημιούργησε στο αεροδρόμιο, «χτύπησε» το απόγευμα τα βόρεια προάστια. Πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και ο κόσμος τρέχει να προστατευθεί.

Οι δρόμοι στο Μαρούσι θυμίζουν ποτάμια, μετά την ξαφνική αλλαγή του καιρού. Το μπουρίνι έπιασε απροετοίμαστους όσους περπατούσαν στους δρόμους.

Στο κέντρο της πρωτεύουσας αλλά έχει επίσης αρχίσει να βρέχει και να πέφτουν αλλεπάλληλοι κεραυνοί.

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν τα Τρίκαλα

Ισχυρή νεροποντή σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Τα σημαντικότερα προβλήματα σημειώθηκαν στην οδό Μετεώρων.

Επί χρόνια τώρα οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το σημείο αλλά ακόμη και σήμερα το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί.

Επί χρόνια τώρα οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το σημείο αλλά ακόμη και σήμερα το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί, αναφέρει το trikalaola.gr.

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν τα Τρίκαλα

Άρτα: Ζημιές σε καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση

Ισχυρή χαλαζόπτωση διάρκειας περίπου μισής ώρας έπληξε προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες στον κάμπο της Άρτας.

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου Άρτας, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Οι περισσότερες καταστροφές έχουν σημειωθεί σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης, Καλαμιά, Ρόκκα, Χαλκιάδες, Κιρκιζάτες. Ο δήμαρχος Άρτας, Χρήστος Τσιρογιάννης, επισκέπτεται από το πρωί καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές και να συνομιλεί με παραγωγούς.

Μάλιστα, ζήτησε την άμεση επίσκεψη και επιτόπια έρευνα κλιμακίου του ΕΛΓΑ στην περιοχή του κάμπου της 'Αρτας, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αποζημιώσεων στους αγρότες.

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Αυτό που ζητάμε είναι άμεση εκτίμηση των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων στους καλλιεργητές. Δυστυχώς, υπάρχουν φόβοι ότι εκτός από την φετινή συγκομιδή θα πληγεί σημαντικά και η συγκομιδή της επόμενης χρονιάς, ιδιαίτερα στο ακτινίδιο, αλλά και στο καλαμπόκι και στα ροδάκινα. Παραμένουμε σε εγρήγορση και δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής της Άρτας που δέχθηκαν ένα σημαντικό πλήγμα από τον καιρό. Πρέπει όλοι οι φορείς μαζί να διεκδικήσουμε συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία από την κακοκαιρία, όπως η τοποθέτηση αντιχαλαζικών διχτυών».