Ψάχνουν τη γιάφκα και τα ασύλληπτα μέλη της ομάδας του «Τοξοβόλου»

260

Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και κεντρική Πελοπόννησος είναι τα τρία σημεία που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν την ομάδα του «τοξοβόλου», τις επαφές και τα σχέδια που κατέστρωναν, για να φτάσουν και στα ασύλληπτα μέλη της ομάδας.

Στο στόχαστρο έχουν μπει συγκεκριμένα περιστατικά, όπως η ληστεία στην Αχαΐα στις 29 Αυγούστου, η επίθεση σε αστυνομικό στη Χαλκιδική τον Δεκέμβριο όπου τον έκλεισαν σε πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου όταν προσπάθησε να βοηθήσει την 26χρονη φίλη του τοξοβόλου που είχε πέσει σε χαντάκι στον δρόμο Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής και πέντε ακόμη ληστείες που έχουν εσάνς τρομοκρατίας.

Επίσης το smartphone και τα τέσσερα ακόμη τηλέφωνα που ήταν σε πλήρη λειτουργία έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά έτσι ώστε οι αστυνομικοί να διαπιστώσουν τα πρόσωπα με τα οποία βρισκόταν σε επαφή αλλά και ενέργειες που ετοίμαζαν και ίσως υπάρχουν στα αποθηκευμένα αρχεία των τηλεφώνων.

Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι έχει βρεθεί πλούσιο και αξιοποιήσιμο υλικό που οδηγεί τις έρευνες σε νέους δρόμους.

Από τα Χριστούγεννα που ο 32χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης είχε μπει στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ, έδειχνε ιδιαίτερα δραστήριος με πολλές μετακινήσεις εκτός Αθηνών ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο ενώ διέθετε μεγάλη ρευστότητα καθώς τρεις μήνες μετά την απόδραση του από τις φυλακές Τίρυνθας «απαλλοτρίωσε» τράπεζα στην Ερυμάνθεια Αχαϊας αρπάζοντας 150.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, αναζητούν τη γιάφκα της ομάδας δίνοντας έμφαση στην περιοχή του Βύρωνα από όπου φαίνεται να ξεκίνησε το μπλε TOYOTA RAV με τους τρεις επιβάτες πριν τελικά μπλοκαριστεί στην οδό Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή. Μάλιστα, αναμένεται, να δώσουν στη δημοσιότητα τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν πάνω τους έτσι ώστε να διαπιστώσουν εάν τις χρησιμοποίησαν για να νοικιάσουν διαμερίσματα στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη όπου ταξίδευαν συχνά.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν δύο πράγματα: Το πρώτο έχει να κάνει με τη σύμπραξη του Γιάννη Μιχαηλίδη με την 28χρονη στενή φίλη της Πόλας Ρούπα, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου αλλά και την 26χρονη αναρχική από την Θεσσαλονίκη.

Ίσως λένε ανάμεσα τους υπάρχουν 2-3 άτομα που ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί και αποτελούν συνδετικό κρίκο. Σε ότι έχει να κάνει με τα όπλα, τα δύο εννιάρια πιστόλια, όπως και το Scorpion των 7.65 χιλιοστών, έχουν υποδοχή για σιγαστήρα που δεν βρέθηκε, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνουν οι αστυνομικοί στο ετοιμοπόλεμο τροποποιημένο καλάσνικοφ ΑΚ47 που κουβαλούσε πάνω του ο Μιχαηλίδης.

Το συγκεκριμένο όπλο που υπάγεται στα τυφέκια εφόδου (τα οποία χωρίζονται σε para και στα απλά τυφέκια με ξυλινο κοντάκιο), «φοράει» ένα ξύλινο κοντάκιο με μεντεσέδες το οποίο αποτελεί ιδιοκατασκευή. Κάτι που σημαίνει ότι ο Μιχαηλίδης είτε το έχασε είτε το προμηθεύτηκε μέσω δικτύου ποινικών χωρίς το κοντάκι.

Έτσι, προχώρησε στη συγκεκριμένη ιδιοκατασκευή με τους μεντεσέδες έτσι ώστε κατά τη βολή να ελεγχεται η ανάκρουση, να πετυχαίνει το στόχο του με απόλυτη ακρίβεια και το κυριότερο να αυξάνεται η ευστοχία ακόμη και με ριπές.