Ψήφο Ανοχής στην Κυβέρνηση υποσχέθηκε ο Καμμένος, αλλά ο Τσίπρας δεν τον εμπιστεύεται

99

Ραγδαίες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις μετά το πρώτο 15ημερο του Ιανουαρίου, αφού η διαφαινόμενη επικύρωση της αλλαγής του Συντάγματος των Σκοπιών που φαίνεται πως θα επιτύχει ο Ζάεφ, υποχρεώνει τον Τσίπρα να φέρει ΑΜΕΣΑ προς  ψήφιση την Συμφωνία των Πρεσπών στην Ελληνική Βουλή.

Παρά την προσπάθεια του απερχόμενου πρωθυπουργού να κερδίσει πολιτικό χρόνο, μεταθέτοντας την διαδικασία στην Ελληνική Βουλή προς τα τέλη Μαρτίου, οι ασφυκτικές πιέσεις από το εξωτερικό αλλά και η χαώδης κατάσταση στο εσωτερικό της Κυβέρνησης θα τον υποχρεώσουν να προχωρήσει άμεσα την διαδικασία.

Το καλό σενάριο για τον Τσίπρα , είναι να βρει 151 βουλευτές – αν και αυτό δεν απαιτείται τυπικά – να αποχωρήσει ομαλά ο Καμμένος από την Κυβέρνηση και μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών να προχωρήσει σε Ανασχηματισμό.

Το συγκεκριμένο (καλό) σενάριο, συμπεριλαμβάνει και την ΔΕΣΜΕΥΣΗ Καμμένου στον Τσίπρα να συνεχίσει να στηρίζει ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ των ΑΝΕΛ μια Κυβέρνηση που δεν θα διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά θα καταφέρνει να περνά νομοσχέδια και να συνεχίσει να κυβερνά. Μέχρις όπου πάει…

Αυτό είναι το Καλό σενάριο για τον Τσίπρα αφού υπάρχει και το Κακό – που είναι και το πιο πιθανό…

Δηλαδή με αφορμή την πολύ πιθανή ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ τριών βουλευτών των ΑΝΕΛ (Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρης ίσως και κάποιου τετάρτου που θα υπερψηφίσουν στην Συμφωνία των Πρεσπών) ο Καμμένος θα βγεί στα κάγκελα και θα κάνει «Κούγκι» τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, μπας και σώσει ότι σώζεται για τον ίδιο και το τελειωμένο κόμμα του.

Ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του εκτιμούν πως ο Καμμένος ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ να προχωρήσει σε τέτοιου είδους κινήσεις  που συνιστούν «αυτοκτονικό ιδεασμό» για τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Ένας Καμμένος, που όπως όλοι γνωρίζουν, τελεί υπό Καθεστώς ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΗΣ από το Σύστημα Μαξίμου το οποίο του «εγγυάται» για μερικούς ακόμη μήνες Πολιτική και Δικαστική Ασυλία.

Είναι ενδεικτικό του κλίματος της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ που καλλιεργεί για τον  «ξεδοντιασμένο» Καμμένο ο Τσίπρας, η… χιουμοριστική αναφορά του - «που να πάει τώρα αυτός;».

Μια αναφορά που αγγίζει τα όρια της ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ του κυβερνητικού του εταίρου.

Επειδή όμως παράλληλα, ο απερχόμενος ένοικος του Μαξίμου, δεν ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΤΑΙ το κυκλοθυμικό «συνεταιράκι» του ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.

Με πιο πιθανό σενάριο - εάν υπάρξει σοβαρό  «κόλλημα» σε ότι έχει να κάνει με την διατήρηση της Πρωθυπουργικής καρέκλας – ο Τσίπρας να οδηγήσει αιφνιδιαστικά την χώρα στις κάλπες, αφήνοντας την «καυτή πατάτα» της Συμφωνίας των Πρεσπών στον Κυριάκο Μητσοτάκη.