Ψήφος εμπιστοσύνης Μάριο Ντράγκι με την επιστροφή 113 τόνων χρυσού!

132
Ντράγκι: Τα ελληνικά ομόλογα δεν πληρούν τα κριτήρια της ΕΚΤ

Ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση έδωσε με το... καλημέρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς μόλις έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ, το διοικητικό συμβούλιο και ο Μάριο Ντράγκι έλαβαν την απόφαση για την επιστροφή στην Ελλάδα ράβδων χρυσού, βάρους 113 τόνων και αξίας €1 δισ.!

Φανταστείτε δηλαδή πόσο εμπιστεύονταν τους Συριζαίους και πού βρισκόταν η αξιοπιστία της χώρας. Η κίνηση της ΕΚΤ θεωρείται ως υψηλού συμβολισμού καθώς ενισχύει την εμπιστοσύνη στις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας.

Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία της Τραπέζης Ελλάδος, στις 30/06/2019, τα διαθέσιμα και οι απαιτήσεις σε χρυσό έφταναν τα €6 δισ., εκ των οποίων το 1/6 έχει εκχωρηθεί στην ΕΚΤ!

Αξίζει να επισημανθεί πως σχεδόν το ήμισυ αυτών των διαθεσίμων σε χρυσό βρίσκεται στο θησαυροφυλάκιο της Τραπέζης Ελλάδος, ενώ το υπόλοιπο φυλάσσεται στην Τράπεζα της Αγγλίας, στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και στην Ελβετία.

Όλα όσα συμβαίνουν μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, δείχνουν πόσο μεγάλο βαρίδι για τη χώρα αποτελούσαν οι Συριζανελίτες...