Πυρκαγιά στην Εύβοια: Μεγάλη μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες

153
Εύβοια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες

Συνεχίζουν την τιτάνια μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες στην Κεντρική Εύβοια.

Οι πυροσβέστες και το δυναμικό όλων των υπηρεσιών που επιχειρούν στην Εύβοια βρίσκονται αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις, καθώς η φωτιά παραμένει σε αρκετά μέτωπα.

Ένα από τα μέτωπα της πυρκαγιάς, στο οποίο υπήρξε αναζωπύρωση είναι στο χωριό Μακρυμάλλη.

Ωστοσο, αεροσκάφη και ελικόπτερα έχουν πραγματοποιήσει ρίψεις νερού, προκειμένου να περιοριστεί η έκταση της φωτιάς.

Τέσσερα τα επικίνδυνα μέτωπα

Τα μέτωπα εστιάζονται σε δύσβατα σημεία δυο χιλιόμετρα από το χωριό Σταυρός. Το χωριό έχει εκκενωθεί από χθες, ωστόσο υπάρχουν χαράδρες με πολλές εστίες μεταξύ των χωριών Κοντοδεσπότι, Μακρυμάλλη, καθώς και Πλατανιά.

Σύμμαχος των πυροσβεστών στο έδαφος και των πιλότων των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων που πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις νερού είναι ο καιρός.

Στην περιοχή δεν επικρατούν ισχυροί άνεμοι, ενώ η πρόβλεψη των μετεωρολόγων είναι ότι τις επόμενες ώρες θα εξασθενήσουν ακόμα περισσότερο.

Παρόμοια θετική πρόβλεψη, όσον αφορά, τον καιρό και ειδικά τους ανέμους υπάρχει και για τις επόμενες 3-4 ημέρες με τους ανέμους να μην προβλέπεται να είναι ισχυρότεροι από 3-4 μποφόρ.

Aναζωπύρωση στο χωριό Μακρυμάλλη

Ξαφνική αναζωπύρωση της φωτιάς στην Εύβοια, δίπλα σε σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη, σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα.

Χθες βράδυ το μέτωπο της φωτιάς φεύγοντας από το Μακρυμάλλη με μεγάλη ταχύτητα κινούταν προς την πόλη των Ψαχνών.

Αρχικώς, δόθηκαν εντολές να ληφθούν μέτρα για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα πρώτα σπίτια των Ψαχνών, αλλά τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ δημιούργησαν μια αντιπυρική ζώνη και σταμάτησαν την πυρκαγιά.

Το έργο κατάσβεσης δυσκόλεψε το γεγονός ότι τα εναέρια δεν μπορούσαν λόγω των πυκνών καπνών να πλησιάσουν τις εστίες της φωτιάς.