Ραγδαίες εξελίξεις - Στον οίκο ευγηρίας με τα 34 κρούσματα έφτασε ο Τσιόδρας (Εικόνες - Βίντεο)

124

Στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης έφτασε πριν από λίγο ο Σωτήρης Τσιόδρας, στον οίκο ευγηρίας όπου έχουν εντοπιστεί 34 κρούσματα. Την ίδια ώρα κατέφθασαν και ασθενοφόρα με διασώστες οι οποίοι μπήκαν στο χώρο του γηροκομείου φορώντας προστατευτικές στολές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Seleo στο σημείο αυτή την ώρα καταφθάνουν ασθενοφόρα, ώστε να παραλάβουν τους ηλικιωμένους, θετικούς στον ιό, και να τους μεταφέρουν σε νοσοκομείο.

Ο κ. Τσιόδρας εισήλθε εντός του χώρο μέσα σε ένα μαύρο τζιπ, ενώ δεν έκανε δηλώσεις.

ts1
ts2
ts3

Πρόκειται για 31 ηλικιωμένους, αλλά και 3 εργαζόμενους του οίκου ευγηρίας. Μόλις εντοπίστηκαν τα κρούσματα σήμανε συναγερμός στους ειδικούς, καθώς στον οίκο ευγηρίας φιλοξενούμενοι και προσωπικό είναι 120 άτομα. Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει τεστ και ιχνηλατήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 7 ηλικιωμένοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» και η κατάσταση της υγείας τους είναι επιβαρυμένη, καθώς έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ενας ακόμα ηλικιωμένος μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης. Από τον οίκο ευγηρίας έχουν ληφθεί περισσότερα από 170 δείγματα.

Εκτός από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.