Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια: Σκέφτεται την παραίτηση ο Ζάεφ

349
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια: Σκέφτεται την παραίτηση ο Ζάεφ

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια, μετά την άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσει ημερομηνία έναρξης προενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη χώρα.

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων, Στέβο Πενταρόφσκι, αναμένεται να πραγματοποιήσει διάγγελμα στον λαό. Παράλληλα, o Σκοπιανός Πρόεδρος προσανατολίζεται να συγκαλέσει εκτάκτως ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ήδη, έχει λάβει πρόσκληση ο πρόεδρος του DUI, Αλί Αχμέτι, που είναι το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα και καλείται για συνάντηση την Κυριακή.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ζόραν Ζάεφ σκέφτεται να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, κάλεσε τον Ζόραν Ζάεφ να μην παραιτηθεί και να συνεχίσει τις προσπάθειες για ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός επέστρεψε στα Σκόπια πριν το τέλος της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βρίσκεται σε αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις.

Οι ραγδαίες εξελίξεις έρχονται μετά το «όχι» Γαλλίας και Ολλανδίας στο άνοιγμα ενταξιακών διαπραγματεύσεων, με αποτέλεσμα οι Ευρωπαίοι να αναβάλλουν το ζήτημα για τον Μάιο του 2020.