Ρέγκλινγκ: Σωστή η ενισχυμένη εποπτεία για την Ελλάδα λόγω των τεράστιων δανείων της

59

Ο επικεφαλής του ESM, συνεχάρη την Ελλάδα που επέτυχε την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος αλλά τόνισε ότι η έλαβε μια «άνευ προηγουμένου» χρηματοοικονομική βοήθεια, τη μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ στον κόσμο.

Ακριβώς λόγω των τεράστιων δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα, ο επικεφαλής του ESM σημείωσε ότι η ενισχυμένη εποπτεία που θα ισχύσει για τη χώρα είναι το σωστό βήμα.

Συγκεκριμένα ο κ. Ρέγκλινγκ μίλησε για μια «ιστορική στιγμή», σημειώνοντας ότι μέσα στα 8 χρόνια της ελληνικής κρίσης έγιναν πολλά και υπήρξαν πολλές δραματικές νύχτες.

Ο Κ. Ρέγκλινγκ συνεχάρη την Ελλάδα που επέτυχε την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος. Συγχρόνως, τόνισε ότι η Ελλάδα έλαβε μια «άνευ προηγουμένου» χρηματοοικονομική βοήθεια, τη μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ στον κόσμο.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι από την αρχή της κρίσης, εκταμιεύτηκαν περίπου 240 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα εξοικονομεί ετησίως περί τα 12 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της, ως αποτέλεσμα των ευνοϊκών όρων δανεισμού του ESM.