Ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις και τομές χρειάζεται η χώρα

316

Ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις και τομές που θα δώσουν μια νέα δυναμική στη χώρα, θα ενισχύσουν την υγιή επιχειρηματικότητα, θα ανοίξουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για να μετατραπεί η Ελλάδα σε μία περιφερειακή δύναμη στην νοτιοανατολική Ευρώπη χρειάζεται να προωθήσει εδώ και τώρα η Κυβέρνηση.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει την «ειρηνική επανάσταση» (όπως συνήθιζε να λέει ο αείμνηστος Μιλτιάδης Έβερτ) και να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα στην πολιτική ζωή του τόπου. Έχοντας τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και με μία ήρεμη εσωκομματική κατάσταση στην παρούσα φάση, ο Πρωθυπουργός μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα και να μην αρκεστεί στην απλή διαχείριση.

Πολλά πράγματα κινούνται αναμφίβολα στη σωστή κατεύθυνση, αλλά μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα π.χ. στον πρωτογενή τομέα, στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην Παιδεία, στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι μπορεί να σπάει αυγά όταν θέλει, ενώ με το πολιτικό κεφάλαιο που διαθέτει είναι η χρυσή ευκαιρία για εκείνον να αλλάξει την χώρα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για φυγή προς τα εμπρός, αξιοποιώντας από τη μία πλευρά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και από την άλλη την κοινοτική βοήθεια που μεταφράζεται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα χρόνια.

Να επιμείνει στην ουσία της πολιτικής και λιγότερο στην επικοινωνία γιατί πολλές φορές στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι η επικοινωνία έχει κοντά ποδάρια και μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ο πήχης για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δικαίως τεθεί πολύ ψηλά και είναι στο χέρι της να δικαιώσει τις προσδοκίες των πολιτών αλλά και των στελεχών του κόμματος που τον στήριξαν και τον στηρίζουν σ΄ αυτή την εργώδη προσπάθεια. Εξάλλου, «ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».