Ριζότο με κοτόπουλο και λιαστές ντομάτες

65
Ριζότο με κοτόπουλο και λιαστές ντομάτες

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 35 λεπτά

Υλικά

- 5 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 2 κρεμμύδια

- 600 γραμμάρια κοτόπουλο φιλέτο στήθους

- 2 κούπες (480 γραμμάρια) ρύζι για ριζότο (αρμπόριο ή καρναρόλι)

- 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

- 12 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)

- 5+½ - 6 κούπες νερό (ή ζωμός κοτόπουλου)

- 1 (γεμάτη) κουταλάκια σούπας βούτυρο

- 2 φλιτζάνια (τριμμένη) παρμεζάνα και λίγη ακόμα για το σερβίρισμα

- Λίγος μαϊντανός (ψιλοκομμένος) για το γαρνίρισμα

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό (ή το ζωμό) να βράζει για να είναι ζεστό όταν θα έρθει η ώρα να το προσθέσουμε στο ριζότο μας. Αν δεν έχουμε ζωμό κοτόπουλου, μπορούμε να προσθέσουμε στο νερό έναν κύβο για άρωμα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν αυτό ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι. Το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και συνεχίζουμε με το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές.

Σοτάρουμε για ακόμα λίγα λεπτά και όταν το κρέας αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και μετά από 3 περίπου λεπτά σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε για λίγο ώστε να βγάλει τα αρώματά του και να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε κατόπιν και τις λιαστές ντομάτες, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Όσο μαγειρεύεται το ριζότο μας ίσως χρειαστεί να ανακατέψουμε με ξύλινη κουτάλα κατά διαστήματα έτσι ώστε να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.

Όταν θα είναι πλέον χυλωμένο, προσθέτουμε το βούτυρο και τη τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε δυο τρεις φορές ακόμα για να λιώσουν.

Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και με λίγη ακόμα παρμεζάνα για όποιον το επιθυμεί.