Ρώσοι φαρσέρ εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Ζάεφ

157
Ρώσοι φαρσέρ εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Ζάεφ

«Θύμα» φάρσας έπεσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Δύο Ρώσοι φαρσέρ, προσποιούμενοι τον πρώην Πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, τον έπεισαν ότι είναι «συγγενής» με τον Μεγαλέξανδρο!

Σε άλλη τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Ζόραν Ζάεφ εμφανίζεται επίσης πρόθυμος να... δωροδοκήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο!

Ακόμα, στις συνομιλίες αυτές κατηγορεί τη Ρωσία ότι έχει κατασκόπους στα Βαλκάνια.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός αναγκάστηκε να εμφανιστεί απολογούμενος, την Τρίτη, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ζητώντας «συγγνώμη», αλλά αρνούμενος να παραιτηθεί, όπως ζητά η σκοπιανή αντιπολίτευση.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κάλεσε τα Μέσα Ενημέρωσης, μετά τη διαδικτυακή μετάδοση των σχολίων που έκανε στις τρεις τηλεφωνικές συζητήσεις που είχε μεταξύ Αυγούστου 2018 και Απριλίου 2019, στις οποίες νόμιζε ότι συνομιλούσε με τον τότε Πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στην πραγματικότητα, συνομιλούσε, χωρίς να το γνωρίζει, με τους Ρώσους κωμικούς Αλεξέι Στολιάροφ ή «Λέξους» και Βλαντίμιρ Κουζνετσόφ ή «Βόβαν».

Οι δύο φαρσέρ έχουν «ξεγελάσει» στο παρελθόν τον Έλτον Τζον, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον και τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Τον περασμένο Απρίλιο ισχυρίστηκαν ότι είχαν παγιδεύσει τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κάνοντάς τον να πιστέψει ότι μιλούσε με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι στόχοι των δύο φαρσέρ είναι κυρίως οι αντίπαλοι του Κρεμλίνου, Ρώσοι ή ξένοι.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε μια από αυτές τις συνομιλίες, ο φαρσέρ, που υποδύεται τον Πέτρο Ποροσένκο, προτείνει να διαδραματίσει ρόλο μεσάζοντα μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Σκοπίων και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνώρισε τον Ιανουάριο την αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Εκκλησία, προκαλώντας την αγανάκτηση της Μόσχας και της Ρωσικής Εκκλησίας, που κατήγγειλε σχίσμα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο "ψεύτικος" Πόροσενκο εξηγεί ότι πέτυχε αυτή την διπλωματική και θρησκευτική νίκη, δίνοντας ο ίδιος «προσωπικά, χρήματα στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο».

«Στην περίπτωσή μου, κατέβαλα 150.000 ευρώ, για εσάς, είναι φθηνότερο» είπε ο κωμικός, μιλώντας για ένα ποσό των 100.000 ευρώ. «Εξαιρετικά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα», απαντά ο Ζόραν Ζάεφ.

Σε μια άλλη συζήτηση, πιστεύοντας ότι μιλά με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, ο πρωθυπουργός της βαλκανικής χώρας δηλώνει ότι η Μόσχα διατηρεί «πολλούς κατασκόπους στην περιοχή».

Οι φαρσέρ, σε άλλη συνομιλία τους με τον Ζόραν Ζάεφ, προσποιούμενοι ότι είναι ο Ποροσένκο, «αποκαλύπτουν» ότι επιστήμονες από την Ουκρανία κατόρθωσαν να «εξακριβώσουν» την «συγγένεια» του Ουκρανού πρώην προέδρου με τον Μέγα Αλέξανδρο!

«Οι επιστήμονές μας έχουν ήδη εξακριβώσει την σχέση μου μαζί του, οπότε μπορώ να αποκαλούμαι Μέγας Πέτρο», είπαν οι φαρσέρ σε μία από τις συζητήσεις τους με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό.

«Όπως γνωρίζετε, οι Ουκρανοί επιστήμονές μας έκαναν μια σειρά ιστορικών ανακαλύψεων. Όπως γνωρίζετε, οι Ουκρανοί είναι αρχαίοι Σουμέριοι... Σε μια περίοδο, η περιοχή μας άνηκε στην Αλεξάνδρεια» λένε στον Ζόραν Ζάεφ οι φαρσέρ, κι εκείνος απαντά ότι... «διάβασε γι’ αυτό» και πως «η ιστορία μπορεί να μας ενώνει».

«Είμαι θύμα του ανοιχτού μου χαρακτήρα και απατεώνων από χώρες με προσανατολισμό ενάντια στο ΝΑΤΟ. Αυτό που συνέβη πρέπει να σημάνει συναγερμό τόσο σε εμάς όσο και σε ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο, στον οποίο υπάρχει επιτακτική ανάγκη για μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη μάχη κατά των ψευδών ειδήσεων και των μηχανορραφιών.

Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι δέχομαι ότι είμαι θύμα του ανοιχτού μου χαρακτήρα και της μόνιμης διάθεσής μου να επικοινωνώ με όλους. Βρίσκομαι σε συνεχή ανοικτή γραμμή με όλους τους στρατηγικούς μας εταίρους και με τους πολίτες. Αυτό συμβαίνει επειδή για μένα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα του κράτους και των πολιτών», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.