Ρουμανία: Tο κάστρο του κόμη Δράκουλα έγινε εμβολιαστικό κέντρο (Video&Photos)

114
Σε εμβολιαστικό κέντρο για τους ταξιδιώτες έχει μετατραπεί το κάστρο του Κόμη Δράκουλα στην Τρανσυλβάνια της Ρουμανίας.

Σε εμβολιαστικό κέντρο για τους ταξιδιώτες έχει μετατραπεί το κάστρο του Κόμη Δράκουλα στην Τρανσυλβάνια της Ρουμανίας.

Οι ταξιδιώτες μπορούν πλέον να να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού στο κάστρο Μπραν.

Με τον Τουρισμό να έχει υποστεί πλήγμα λόγω της πανδημίας, η ομάδα μάρκετινγκ του διάσημου κάστρου βρήκε έναν δημιουργικό τρόπο να συνδέσει τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού με την ιστορία του εμβληματικού κτιρίου που φέρεται να είναι η έμπνευση για το σπίτι του Δράκουλα στο γοτθικό μυθιστόρημα του 19ου αιώνα του Μπραμ Στόκερ “Dracula".

Ο χαρακτήρας του Μπραμ Στόκερ, είναι ένας κόμης στην Τρανσυλβάνια με ένα κάστρο που βρίσκεται ψηλά πάνω από μια κοιλάδα, πάνω σε ένα βράχο γύρω από ένα ποτάμι.

Αυτός ο χαρακτήρας συγχέεται συχνά με τον Βλαντ Τέπες γνωστό και ως Βλαντ Ντράκουλ, ο οποίος ήταν πρίγκιπας της Βλαχίας με ένα κάστρο στο Πριγκιπάτο της Βλαχίας, το οποίο έχει καταρρεύσει.

Επειδή το κάστρο Μπραν είναι το μοναδικό σε όλη την Τρανσυλβανία που ταιριάζει στην περιγραφή του Μπραμ Στόκερ για το κάστρο του Δράκουλα, είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο ως το κάστρο του Δράκουλα.

Κάθε Σαββατοκύριακο τον Μάιο, εμβολιασμοί πραγματοποιούνται ακριβώς έξω από το ιστορικό κάστρο του 14ου αιώνα χωρίς να απαιτείται ραντεβού, σε μια προσπάθεια να ενθαρρυνθούν οι άνθρωποι να προστατευθούν από τον κορωνοϊό.

«Θέλαμε να δείξουμε στους ανθρώπους έναν διαφορετικό τρόπο για να δεχθούν τη βελόνα (εμβόλιο)» , δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ στο κάστρο Μπραν, Αλεξάντρου Πρίσκου στο AP.

Όσοι κάνουν ένα εμβόλιο Pfizer λαμβάνουν ένα «πιστοποιητικό εμβολιασμού» στο οποίο απεικονίζεται ένας ιατρός με κυνόδοντες που φέρει μια σύριγγα.

«Εκτός από το δίπλωμα, οι άνθρωποι επωφελούνται με δωρεάν είσοδο στα δωμάτια βασανιστηρίων (του κάστρου), τα οποία διαθέτουν 52 μεσαιωνικά όργανα βασανιστηρίων» σημείωσε ο Πρίσκου.

Μόνον οι κάτοικοι της Ρουμανίας μπορούν να λάβουν επίσημα δόση εμβολίου στο κάστρο.