Σακελλαροπούλου σε Αναστασιάδη: «Απόλυτη η στήριξη της Ελλάδας»

68
Σακελλαροπούλου σε Αναστασιάδη: «Απόλυτη η στήριξη της Ελλάδας»

Την απόλυτη συμπαράσταση της Ελλάδας, μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της τουρκικής πλευράς για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Παράλληλα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τον διαβεβαίωσε για την αταλάντευτη προσήλωση της χώρας μας στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ως μόνη βάση για την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό ζήτημα.

Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τους επεκτατικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας, οι οποίοι όχι μόνο αντιβαίνουν των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά επίσης, ουδόλως συναινούν στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και της ελληνοκυπριακής πλευράς για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη συνεχή στήριξη και συμπαράσταση, και συμφώνησαν όπως συνεχίσουν να βρίσκονται σε επικοινωνία ως προς τις εξελίξεις όσον αφορά το θέμα της Αμμοχώστου.