Σάλο έχει προκαλέσει η «προκλητική» φωτογραφία ενός ζευγαριού πάνω από ένα νεκρό λιοντάρι

125

Σάλο στα διεθνή Μέσα έχει προκαλέσει ζευγάρι που ταξίδεψε στη Νότια Αφρική για σαφάρι, σκότωσε ένα αρσενικό λιοντάρι και κατόπιν φωτογραφήθηκε για τα social media πάνω από το άψυχο σώμα του ζώου.

Ο Ντάρεν και η Καρολίν Κάρτερ θεωρούν τη διαδικασία αυτή «σπορ» και ανέβασαν τη φωτογραφία τους στο Facebook. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Sun», η εταιρία που διοργάνωσε το σαφάρι σχολίασε τη φωτογραφία γράφοντας: «Σκληρή δουλειά κάτω από τον ήλιο της ερήμου Καλαχάρι... καλή δουλειά. Ένα τεράστιο λιοντάρι».

Σύμφωνα με πληροφορίες το λιοντάρι είχε μεγαλώσει σε συνθήκες αιχμαλωσίες, προκειμένου να αποτελέσει θήραμα για κυνηγούς που πληρώνουν για να σκοτώσουν.

Η εταιρία «Legelela Safaris» μέσω της οποίας το ζευγάρι των Καναδών οργάνωσε το κυνήγι προσφέρει, μεταξύ άλλων, κυνήγι για ζέβρες, λεοπαρδάλεις και ελέφαντες. Μάλιστα, οι «κυνηγοί» επιτρέπεται να πάρουν στην πατρίδα τους μέρη από το σώμα των ζώων σαν... λάφυρο.

Το ζευγάρι κλήθηκε να σχολιάσει σε δημοσιογράφο της βρετανικής Mirror το περιστατικό με την απάντησή τους να είναι σύντομη: «δεν ενδιαφερόμαστε να σχολιάσουμε τίποτα. Το ζήτημα είναι πολύ πολιτικό». Σε αυτό το πλαίσιο η Mirror ξεκίνησε καμπάνια για να απαγορευτεί δια νόμου αυτή η απάνθρωπη πρακτική.