Σάλος για την περίεργη ΜΚΟ που εξαιρεί τη Μόρια από τηνΕλλάδα

165
Προσφυγικό: Το σχέδιο της Κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), η οποία εξαιρεί τη Μόρια από την Ελλάδα.

Η ομάδα «Moria Corona Awareness Team» που δραστηριοποιείται στη Μόρια της Λέσβου σε ανάρτησή της αναφέρθηκε σε «ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…» εξαιρώντας το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Συγκεκριμένα στο σχόλιο της ομάδας αναφέρεται: «(...) Το ΚΥΤ της Μόριας ποτέ δεν έκλεισε τελείως και ο κόσμος μπορούσε να μπει και να βγει. Από την πρώτη μέρα εμείς στην Moria Corona Awareness Team μιλώντας και εκ μέρους πολλών ακόμα προσφύγων καλωσορίσαμε το lockdown που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση, γιατί μας προστάτευε από τον κορονοϊό στην ελληνική πλευρά του νησιού. (...)».

Μετά την ανάρτηση, η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία κατά της ομάδας Moria Corona Awareness Team, καθώς όπως τονίζει «σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21.05.2020 αναφέρεται στο «…Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…» ( “…Greek side of island…”), αναφερόμενη στο τμήμα της Λέσβου πλην του Κ.Υ.Τ Μόριας, υπονοώντας ότι το έδαφος της δομής δεν αποτελεί Ελληνική επικράτεια.

Επειδή η αμφισβήτηση της αδιαμφισβήτητης εθνικής κυριαρχίας μας αποτελεί ποινικό αδίκημα, καταθέτουμε σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία».

Στη συνέχεια, η ΜΚΟ προχώρησε σε νέα ανάρτηση, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για «παρεξήγηση» και εξηγώντας πως δεν αμφισβήτησαν ότι η Μόρια είναι ελληνική αλλά πως οι συνθήκες διαβίωσης στο καμπ δεν παραπέμπουν στο επίπεδο της Ελλάδας. 

ClarificationWe see a statement of us led to a big misunderstanding, but good we can clarify.Some people seem to...

Posted by Moria Corona Awareness Team on Friday, 22 May 2020