Σάλος στη Γερμανία από τη φωτογραφία των Οζίλ και Γκούντογκαν με τον Ερντογάν

37

Σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση που δημιουργήθηκε όταν δύο τουρκικής καταγωγής διεθνείς ποδοσφαιριστές της Γερμανίας, ο Μεσούτ Οζιλ και ο Ιλκάι Γκιουντογκάν, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο, καθώς αγωνίζονται σε ομάδες της Premier League, ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ είχε χθες συνάντηση μαζί τους στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue.

Σύμφωνα με ανάρτηση του γερμανού Προέδρου στο Facebook, οι δύο ποδοσφαιριστές εξέφρασαν την επιθυμία να τον επισκεφθούν και να ξεκαθαρίσουν την παρεξήγηση και διέκοψαν μάλιστα για τον σκοπό αυτό τις διακοπές τους. «Μιλήσαμε πολλή ώρα για τον αθλητισμό αλλά και για την πολιτική.

Το γερμανικό ποδόσφαιρο έκανε και τους δύο παίκτες μεγάλους», γράφει ο κ. Σταϊνμάιερ και τονίζει ότι η ιστορία τους αντικατοπτρίζει αυτό που είχε πει ο ίδιος στην ομιλία του για την επανένωση της Γερμανίας: «Η πατρίδα υπάρχει και στον πληθυντικό.

Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει περισσότερες πατρίδες και να βρει μια νέα πατρίδα. Αυτό η γερμανική ομοσπονδία το απέδειξε για εκατομμύρια ανθρώπων και αυτό μας εμπλούτισε», είχε πει τον περασμένο Οκτώβριο ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου →