Σάλος στη Γερμανία από τη φωτογραφία των Οζίλ και Γκούντογκαν με τον Ερντογάν

26

Εξίσου σημαντική με τον σεβασμό ενώπιον της ποικιλίας των ριζών μας, συνεχίζει στην ανάρτησή του, είναι η αναγνώριση όλων των πολιτών για τη χώρα μας και τις αξίες της. Προσθέτει δε ότι ο Μεσούτ Έζιλ τού δήλωσε ότι μεγάλωσε στη Γερμανία και στηρίζει τη χώρα του, ενώ ο Ιλκάι Γκιουντογκάν του διηγήθηκε ότι η οικογένειά του προέρχεται από το Ντουρζούνμπεϊ της Τουρκίας και ο ίδιος γεννήθηκε στο Γκελζενκίρχεν, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

«Όπως η πατρίδα των γονιών μου είναι και για μένα ένα κομμάτι πατρίδας, έτσι η Γερμανία σήμερα είναι η χώρα μου και η ομάδα μου», του είπε, ενώ η απάντηση του ιδίου και προς τους δύο ήταν: «Και με τη Γερμανία θα γίνετε παγκόσμιοι πρωταθλητές!».

Ο Ιλκάι Γκιουντογκάν, ο οποίος δώρισε μάλιστα μια φανέλα της ομάδας του στον Ταγίπ Ερντογάν με την αφιέρωση «στον Πρόεδρό μου, με σεβασμό», σε δική του ανάρτηση αργότερα στο Facebook, έγραψε ότι επέστρεψε από το Ντουμπάι προκειμένου να συζητήσει με την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και να γίνει δεκτός από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο, ο οποίος «ήθελε να καταλάβει και τη δική μου οπτική».

«Είμαι αφοσιωμένος στη Γερμανία και στη γερμανική εθνική ομάδα, αλλά μέσω της οικογένειάς μου έχω μέσα μου και μια τουρκική πλευρά (…) Κατανοώ την κριτική για τη συμπεριφορά μου. Αλλά με ενόχλησε προσωπικά πολύ το γεγονός ότι με κατηγόρησαν ότι δεν σέβομαι τις αξίες μας.

Είμαι γερμανός πολίτης, ο οποίος τραγουδά τον εθνικό ύμνο. Αλλά αυτό που για μένα είναι πολύ σημαντικό είναι ότι τα παιδιά μου θα ζήσουν σε αυτή τη χώρα, η οποία έδωσε μια δίκαιη ευκαιρία στην οικογένειά μου», δηλώνει ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι.

Νωρίτερα, με τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ είχαν συναντηθεί ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ράινχαρντ Γκρίντελ, ο μάνατζερ της εθνικής ομάδας Όλιβερ Μπίερχοφ και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιοάχιμ Λεβ, ο οποίος δήλωσε στο ARD ότι το θέμα πρέπει να θεωρείται λήξαν και στο εξής να γίνεται συζήτηση μόνο για ποδόσφαιρο.

Οι δύο παίχτες έχουν κληθεί από τον προπονητή στο ρόστερ της ομάδας που θα προετοιμαστεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρωσίας, το οποίο αρχίζει στις 14 Ιουνίου. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών υποστήριζε τον αποκλεισμό τους από το εθνικό συγκρότημα.

← Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα