Σαμαράς:«Κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν λειτουργεί χωρίς να το γνωρίζει ο επικεφαλής»

314
Σαμαράς:«Κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν λειτουργεί χωρίς να το γνωρίζει ο επικεφαλής»

«Κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να το ξέρει ο επικεφαλής», τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στα «Νέα».

«Τα πέπλα προστασίας και η αίσθηση του ακαταδίωκτου τελείωσαν», επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός, με αφορμή τις εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και την αποκάλυψη της ηχογραφημένης συνομιλίας Παππά-Μιωνή.

«Κανένα παραδικαστικό κύκλωμα δεν μπορεί να εκτελέσει τα σχέδιά του δίχως πρόθυμους επίορκους δικαστές και κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να το ξέρει ο επικεφαλής», αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς.

Ακόμα, ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «από την αρχή της άθλιας αυτής υπόθεσης κατονόμασα τη συμμορία» και τους είπε ότι θα τους πάει μέχρι τέλους. «Τότε ειρωνεύονταν. Τώρα κατέρρευσαν. Και όπως είδατε, στην Επιτροπή ο Ρασπούτιν και η παρέα του το έβαλαν στα πόδια. Τώρα πια όλοι καταλαβαίνουν τι έγινε και όλοι αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των σκευωριών. Σε λίγο η Προανακριτική θα βγάλει το πόρισμά της. Τότε θα μιλήσω στη Βουλή για όλους και για όλα», πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Κληθείς να σχολιάσει τις αποκαλύψεις της ηχογραφημένης συνομιλίας Παππά-Μιωνή ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει: «Τι να πω εγώ; Τα είπε και τα παραδέχθηκε μόνος του ο γραφικός κ. Παππάς. Ό,τι εξηγήσεις και να προσπαθεί να δώσει αλλάζοντας θέσεις κάθε μέρα, δεν πείθουν κανένα. «Μαγαζί» και «παραμάγαζο», με ατζέντες, εκβιασμούς, απειλές, χυδαιότητες και συκοφαντίες, όλα για την καρέκλα της εξουσίας».

Ακόμα, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι δεν προκύπτει καμία εμπλοκή πολιτικού προσώπου στην έρευνά τους, ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει:«Αυτή είναι η πλήρης απόδειξη της σκευωρίας, και με τη βούλα της αμερικανικής Κυβέρνησης. Αντί να ψάξουν από το 2017 τα κυκλώματα και τους λογαριασμούς του ιατρικού κόσμου, άλλαξαν την «ατζέντα». Στοχοποίησαν, υπό τις εντολές Ρασπούτιν, τους πολιτικούς αντιπάλους με σκοπό την εξυπηρέτηση των άθλιων σχεδίων του κ. Τσίπρα».

Επίσης, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει:« Η Τουρκία κοντεύει να «γκριζάρει» το μισό Αιγαίο και προσθέτει πως για να αποφύγουμε μία σύγκρουση πρέπει να τους «πείσουμε ότι αν έμπρακτα παραβιάσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για όλα».