Σε αναμμένα κάρβουνα οι συνταξιούχοι για τα αναδρομικά

347
Ασφαλιστικό: Τι προβλέπει για συντάξεις και εισφορές

Αναταραχή επικρατεί στις τάξεις των συνταξιούχων για το θέμα των αναδρομικών, την ώρα που η Κυβέρνηση καθησυχάζει ότι θα βρεθεί άμεσα η χρυσή τομή.

Η σύγχυση που προκλήθηκε το προηγούμενο διάστημα λόγω των αδιευκρίνιστων τοποθετήσεων κυβερνητικών στελεχών για το «πότε», «ποιοι» και «πόσα» θα λάβουν έφερε το θέμα στα υψηλότερα κλιμάκια της Κυβέρνησης και εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνει παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το τοπίο αφού πρώτα εξεταστούν διεξοδικά όλα τα δεδομένα για το επίμαχο θέμα.

Κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν προς αυτή την κατεύθυνση ότι θα σεβαστούν απόλυτα τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης όπως έχουν κάνει επανειλημμένως σε άλλες περιπτώσεις και καλούν όσους δεν έχουν προσφύγει μέχρι σήμερα στη Δικαιοσύνη να μην το πράξουν προβάλλοντας τα εξής επιχειρήματα:

Πρώτον, δεν υπάρχει κανένα θέμα παραγραφής και δεύτερον, που είναι και το πιο σημαντικό δεν υπάρχει περίπτωση να αγνοηθούν οι αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων.

Ασφαλείς πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες θα ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα.

Μελετά ήδη όλες τις πτυχές της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσει με ποιο τρόπο θα εφαρμοστεί η απόφαση!